2022.12.12 04:23 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Erős Pixar alkotás

Joe egy középiskolai zenekari tanár, akinek élete nem egészen úgy alakult, ahogy várta. Igazi szenvedélye a jazz, de amikor egy másik birodalomba utazik, hogy segítsen valakinek megtalálni a szenvedélyét, hamarosan rájön, mit jelent lelket szerezni. Ez az alapszituáció egy Oscar-díjas alkotástól elég egyszerűen hangzik, de ez, ha Pete Docter rendez a Pixarnak, ami valljuk be, nem minden évben van ilyen alkotás, legutóbb ilyen alkotást talán a Cocót tudnám mondani, illetve az én személyes kedvenc animációmat, az Agymanókat, ezen alkotásokhoz nő fel a Lelki ismeretek, sőt, lehet, hogy még hangsúlyosabb is eme alkotás a mondanivalójával. Ez azért nem tipikusan gyerekeknek szóló film, inkább a felnőtt közönséget célozzák meg, és hát elgondolkodtató alkotásról beszélünk.

Személy szerint nekem ezt az alkotást 2x is meg kellett néznem különböző időpontokban, mert elsőre nem fogott meg a film mondanivalója, erre szoktam mondani, hogy biztos épp rossz időben néztem meg, de második megnézésre igenis elég nagyot ütőt, és jött is a hűűűhaaaa faktor. Eme alkotást igenis érdemes megnézni, és akár nem csak egyszer, időtálló Oscar alkotásról beszélünk, természetesen azt már megszokhattuk, hogy kevés olyan év van, mikor nem a Pixar viszi el az Oscart, de ebben az esetben teljesen megérdemelt. Ez volt az olyan alkotás, ami a pandémia miatt rögtön streaming-re küldött a Disney, ami anno időben a Pixar alkotói nem is örültek neki, és csak később lett bemutatva a mozikba, ami ezáltal nem lett eme minőségi alkotás, kasszasiker, pedig ez a film is szélesvászont kívánt volna elsőre is. Én még mindig azt mondom, hogy a mozinak van létkérdése a sok streaming alkotás mellett, mert annak más hatása van, amit otthon akármilyen jó minőségű és nagyságú TV-n nézzük.

Erős Pixar alkotás

Úgy hogy jó mozizásra fel, mert ezt az alkotást látni kell! Joe és a 22-es közös kalandját, és mint minden más alkotást is, ezt is érdemes eredeti nyelven is meghallgatni, mert ahogy Jamie Foxx és Tina Fey életre kelti a két karaktert, az pompás, így az én értékelésem szerint ez egy nagyon erős. 7/10.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték | zenés

A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, Joe Gardner, aki rajong a jazzért. Mikor karrierje válságba kerül, úgy érzi, talán végérvényesen búcsút kell mondania... több»

2