2022.12.16 02:13 Zsolt Szabó Olvasottság: 1857x
5

Látlak Téged

Egy olyan filmhez, mint a 2009-es Avatar, ami a filmtörténelem nem kis pályafutása legnagyobb bevételét produkáló filmje lett, és kritikailag is elismerték, igen nehéz folytatást készíteni hozzá. Meg voltam győződve, hogy egy egyedi filmnek, mint az Avatar, nem lesz folytatása, de mikor a 20th Century Foxot felvásárolta a Disney igen kemény pénzösszegekért, már sejthető volt, hogy a pénzgyártó cég az Avatarból is kifogja sajtolni, amit lehet, és így is lett/lesz, az Avatar – A víz útja az első ilyen lépcsőfoka a projektnek, de ha ilyen igényes munkálatok lesznek a többi film mögött is, akkor jöhet a folytatás! Igaz, az első rész és eközött cirka 13 év van, és James Cameron se rendezett azóta se filmet, de erre a projektre bármikor visszatér, mert mondhatjuk, hogy erre a filmre is egy teljesen új világot tárt elénk minőségi munkával, fantáziával, ahogy megalkotta a víz népét és az állatvilág sokszínűségét. Így arra a kérdésre a válasz, hogy megérte-e várni ennyit a folytatásra, illetve az, hogy megérte-e folytatni az egyedülálló Avatart, részemről igen, nagyon is megérte! A film hossza pedig: elsőre soknak tűnik a 192 perc, viszont az események úgy pörögnek a filmben, hogy észre se lehetett venni. Imádtam minden egyes percét, igaz, a kért popcorn nem bírta ki a végéig, úgy hogy tanácsként mondom: extra nagy adagra van szükség a filmhez.

A filmet egyértelműen 3D-be néztünk meg a baráti társasággal, és megérte, sőt mindenkinek csak ajánlani tudom, egy egyedi látványvilágú történetmesélés, és azért a dráma se maradhatott el, persze a női tagjaink azt mondták, kellett a zsebkendő a filmhez. Mivel sajnos Cameron megint tökéletesen bemutatta, hogy milyen is az emberi természet, teljesen rá lehetett ismerni az emberiség legrosszabb tulajdonságára a film alatt, arra, hogy valamit birtokolni akar, és ha azt nem lehet, akkor kiirtani, megtámadni, erőszakosan fellépni. A világ jelenlegi helyzetére ez tökéletes tükröt tartva. Viszont ami az első részhez képest jóval hangsúlyosabb a filmben, az a családi kötelékek bemutatása, összetartozása, néha még túltolva eme vonalat, és persze ebből a filmből se maradhatott ki a jelenlegi erős női karakterek megléte.

Látlak Téged

Az akciójelenetek nem voltak olyan eposziak, mint az első részben, viszont sok minden kárpótolt helyette. A film teljes gőzzel ment a film elejétől egészen a végéig, és természetesen egy olyan végkifejlettel, amiből egyértelműen leszűrhetjük, hogy jön a folytatása a filmnek. A zenei aláfestése a filmnek is ugyanolyan eposzi, mint amilyen eposzira maga a film sikerült. A bevételi listák élén egyértelműen ez a film fog zárni, és már pár nap alatt vissza fogja hozni a rá szánt összeget, ami különben minden idők legdrágább filmjévé avanzsálták az alkotást a maga 350 millió dolláros költségvetésével, és a marketingre is sokat költöttek, ami még cirka 60-80 millió dollárra rúg. Így elmondhatjuk, nem sajnáltak semmit a filmtől, és jól is használták fel eme rengeteg pénzt. Különben a történetről csak tömören annyit, hogy Jake Sully (Sam Worthington) újdonsült családjával él a Pandorán, a Naprendszeren kívüli holdon. Amint egy ismerős fenyegetés visszatér, hogy befejezze a korábban elkezdett dolgot, Jake-nek együtt kell működnie Neytirivel (Zoe Saldana) és a Na'vi faj seregével, hogy megvédje otthonukat. Ez azért nem ilyen egyszerű, ahogy ezt pár sorba le van írva, de mindenki fedezze fel eme világot újra, mert igenis felnőtt a feladathoz, és teljes mértékben megfelelt, így mindenkinek ajánlani tudom csak, KÖTELEZŐ darab, az idei év legerősebb alkotásai közt szerepel nálam. Az értékelésem pedig egyértelműen 10/10! Jó mozizást és szórakozást hozzá.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

5