2022.12.20 17:38 Tonyka Olvasottság: <100x
0

Kaland az élet, ne feledd!

Érdekes, vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Őszinte leszek, semmit nem tudtam a filmről. Egyedül Jason Momoa miatt álltam neki megnézni. Kanyarodjunk kicsit el, minden izomsztárnak megvan a maga vígjáték vagy mese próbálkozása.

Ezek általában kimerülnek akcióhoz közel álló karakterek megformálásában. Csapat gyerek, szuperkém, rendőr, hasonló sablonok mentén teszik próbára a tehetségüket. Na, Momoát nem ebből a fából faragták, sem fegyver, sem feszülő izmok. Beletépett a fantasy világába, nem is rosszul.

Kaland az élet, ne feledd!

Kicsit sem látszik, hogy tőle távol álló idegen terep és karakter. Dicséret illeti, mert valóban szórakoztatóan játszik. Történetügyileg nagyon is rendben van. Kapunk egy rakás értékes üzenetet. Dráma keveredik, könnyedebb humorral és kalanddal. Nem ez a film lesz az, amin csapkodjuk a térdünket a nevetéstől. Pont annyira ellensúlyozzák a kalandokkal a drámát, hogy ne essünk búskomor depresszióba. Sajnos sok esetben el kell vesztenünk valamit ahhoz, hogy megtaláljunk valamit. A gyász feldolgozásáról és a színtelen, telefonfüggő, egyenlakásban élő, unalmas mai emberről is kapunk leckét. Korunk görbe tükre az internetről gyereknevelés tanulása is. Ahogyan próbálják belénk sulykolni, hogy nem szabad hagyni meghalni a gyermeki énünket. Bizonyítva, hogy sokkal színesebb lesz az életünk, ha nem simulunk bele a komoly, megfontolt felnőtt szerepébe. Kilépve a biztonságos komfortzónánkból meglepő élmények várhatnak ránk. Kis mese limonádénak tűnik, de mélyebb mondanivalókat is érint láthatóan. Az elkészítés minősége vegyes, néha fájó a CGI láthatósága. Főképpen azoknál a jeleneteknél, amik nem az álmokban játszódnak. Amúgy meg többnyire rendben van, álmokról lévén szó, talán el is várja kicsit az ember a nagyon színes, nagyon látványos jeleneteket. Amiket nem is vesznek véresen komolyan, és jól is áll a filmnek. Némiképpen el is tudtam rajta érzékenyülni, szóval egyáltalán nem rossz. A kislány játéka nem kiemelkedő, de rossznak sem mondanám, szépen belesimul az egész masszába. Összességében kellemes utazás.

családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Egy fiatal lány felfedez egy titkos térképet Slumberland álomvilágához, és egy különc törvényen kívüli segítségével átutazik az álmokon és elmenekül a rémálmok elől,... több»

0