2022.12.30 11:22 Gábor390920 Olvasottság: 147x
0

Hihetetlen, de már a tizenegyedik évadjánál jár a mára már kultikus antológiasorozat, mely most New Yorkba kalauzolja el a nézőket. Azon belül is a melegek kerülnek a középpontba, és egy titokzatos gyilkosságsorozat, amely az ő közösségüket sújtja. Az első pár részben még azt hinné a néző, hogy a titokzatos bőrmaszkos izomkolosszus irtja a népet, hamar bevezeti a történet a „valódi” sorozatgyilkost, aki megkínozza és megöli áldozatait. A szereplők a részek előrehaladtával egyre árnyaltabbak és összetettebbek lesznek és mindenki a gyilkos nyomába ered. De mi van akkor, ha nem csak látható és kézzelfogható a gyilkosunk?

Feltűnik ugyanis egy gyilkos kór, amely már az első résztől kezdve jelen van, és nem is sejtenénk, hogy milyen formát ölt. Ez a kór pedig az AIDS, ami akkor még az orvosok számára is ismeretlen volt, gyógymód pedig még napjainkban sincs rá. A betegséget is csak az utolsó részekben nevezik meg, és ekkor már nyilvánvaló, hogy a bőrmaszkos izomkolosszus az AIDS megtestesítője, vagy a halálé, amelyet nem kerülhetnek el történetünk szereplői.

Érdekes és merész vállalkozás volt egy egész évadot a melegek köré felépíteni, habár a korábbi évadokban is szerepet kaptak meleg karakterek. Az évad első fele szépen építkezett és fokozatosan adagolta az információmorzsákat, a csúcsponttól kezdve viszont leeresztett számomra, mint egy lufi, és az utolsó részek csupán a szomorú és fájdalmas búcsúra szolgáltak. Akik nem szeretik ezt a témát, azoknak nem ajánlom ezt az évadot, akiknek tetszettek a korábbi évadok és nyitottak valami másra, azoknak hajrá.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Az antológiasorozat 11. évadában a '80-as években vagyunk New York-ban, ahol egy titokzatos gyilkos kezdi el gyilkolni a meleg közösséget. Ezzel egy időben még egy titokzatos,... több»

0