2022.12.31 11:57 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

Újabb félre sikerült adaptáció

A Resident Evil játékokat nem kell bemutatni szerintem senkinek sem, főleg azoknak, akik ezekben a körökben mozognak igazán. Az egyik legjobb franchise a játékiparon belül, és persze, hogy ami jól működik, rögtön meg is kell filmesíteni, és minden bőrt lehúzni róla. Az első Resident Evil filmet még 2002-ben mutatták be, ami azért nem ma volt, és elértünk ehhez a filmhez, ami újra gondolja A Kaptár filmeket. Sokkal jobbra számítottam, ha a múlttat kellene felhoznom, az első két film után már gyengécske filmek jöttek egymás után úgy, hogy azon már nem csodálkoztam, mikor azt mondta a Sony, hogy akkor ezt lehúzzuk most, de azt gondolná az ember, ha újra előveszik és leporolják, jobbat fogna kihozni belőle.

Akkor most itt jön a de, azt gondolom, a Sony háza táján nincs mostanság rendben valami, nagyon gyenge alkotásokkal rukkolnak elő, lássuk csak az új keletű Marvel filmjeiket, és valahogy erre a filmre is igaz, hogy nem teljes összecsapott. Gyenge CGI a filmben, mert azért ehhez a filmhez több és minőségibb CGI is elfért volna. A történet részemről nagyon jól indult a múltidézéssel, és hirtelen átcsaptunk a "jelenbe", ami persze nem az, mert 1998. Kb.

Újabb félre sikerült adaptáció

a film idáig jó, horrorisztikus jelenetek nem igazán vannak benne, vagyis én így érzékeltem, egyszer se volt meg bennem a hűha faktor, és az, hogy ezt a filmet többször kellene megnézni. A szereplők alakításai gyatrák, jó, van pár snitt és vágás a film alatt, ami jól sikerült, de arról se tudok áradozni, persze a filmnek meg van a sötét alapja, mert mint általában a horrorok, ez is éjszaka, sötét háttérben zajlik. A történet is olyan egyszerű, mint az 1*1. Egykor az Umbrella Corporation gyógyszeripari óriáscég virágzó otthona volt, de Raccoon City ma egy haldokló középnyugati város. A társaság kivándorlása pusztasággá tette a várost, a felszín alatt nagy gonoszsággal. Amikor ez a gonosz elszabadul, egy csoport túlélőnek együtt kell dolgoznia, hogy feltárja az Umbrella mögötti igazságot, és átvészelje az éjszakát. Itt csak az a kérdés, hogy ki éli túl: a mozi nézői vagy maga a Sony. Természetesen a film úgy ér véget, hogy ebből a remekbe szabott gyenge alkotásból is lehet folytatást készíteni. Az értékelésem teljesen jó indulattal is egy 5/10-es.

akció | horror | katasztrófafilm | misztikus | sci-fi

Az egykor fényesen tündöklő Racoon city ma valóságos szellemvárossá vált. Az Umbrella ugyan elhagyta ezt a helyet, ám sötét titkok maradtak után a felszín alatt.  Mitán a... több»

1