Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

A kaptár: Raccoon City visszavár (2021)

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Filmadatlap
 
30
Szereplők
12
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Avan Jogia
Kaya Scodelario
Tom Hopper
Hannah John-Kamen
Robbie Amell
Kaya Scodelario
Robbie Amell
Robbie Amell
Kaya Scodelario
Kaya Scodelario
Avan Jogia
Robbie Amell
Avan Jogia
Robbie Amell
Robbie Amell
Hannah John-Kamen
Tom Hopper
Donal Logue

Videók (2)

 
Greeta   2022. 01. 21.

legújabb vélemény

1

Szerintem nem moziszint. Egyszer meg lehetett nézni, de elég közhelyes és kiszámítható a története.

 
NGáborN   2021. 12. 27.

a nap véleménye

4
Zombik rebootolva

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Talán annyit már az elején elárulhatok, hogy ez a feldolgozás áll legközelebb a játékok világához, Johannes Roberts (47 méter mélyen 1-2, Hívatlanok 2) megpróbálta a legautentikusabban megjeleníteni a már ismert helyszíneket, karaktereket, és ez mind... teljes kritika»

 
indingo   2022. 01. 08.

0

Az eleje jól és izgalmasan indult a filmnek, utána kicsit átcsapott a szokványos horrorokba, és a film második fele már nem volt akkora durranás, mint az várhattuk tőle.

 
Harper   2022. 01. 18.

1
Új stílusú Kaptár-film

A legújabb, 2021-es Kaptár (Racoon city visszavár) sokkal inkább passzol a videójáték világához, mint a Milla Jovovich-filmek többsége. A nyomasztó hangulatról az éjszakai eső és a fekete-fehér képi világ gondoskodik. A rendező, Johannes Roberts nem újonc a horrorműfajban, hiszen ő készítette a 47 méter mélyen 2-t és előtte, 2011-ben a Kéjutazást is, mely ugyan nem klasszikus horror, de kiváló feszültségfokozó thriller. A Racoon city visszavár realistán indul: Claire (Kaya Scodelario) visszatér gyermekkora helyszínére, ahol egy árvaházban élt. Csakhogy már minden más: a Védernyő vállalat elköltözött, ellenben egy sereg furcsa jelenség jellemzi a várost. Felbukkannak az élőholtak, és elszabadul a pokol. A gond az, hogy bár van kísérlet fordulatokra és csattanókra, valahogy leül a sztori, majd a végén a szörnyes rész gagyivá teszi az egészet. Nálam közepesnél alig jobb, 60%-os. Az is Kaya Scodelario miatt, aki minden filmjében remek.

 
7ETEDIK   2022. 01. 05.

0

Van néhány ötletesebb jelenet, és a hangulat is elég hátborzongató, de meg se közelíti az első részt.

 
Eastern79   2022. 01. 07.

0
Reménykeltő feldolgozás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Johannes Roberts rendezői székbe ültetése nagyszerű ötlet volt, Paul W. S. Anderson ezúttal csak producerként vett részt a munkálatokban. Elsősorban a hangulaton érződik a rendezőváltás, talán Rodriguez mára már klasszikussá vált Terrorbolygójához tudnám hasonlítani. Iszonyú jók a zenei aláfestések, az atmoszféra nagyon el lett találva, és talán az eddigi feldolgozások közül ez áll a legközelebb a Capcom legendás játékához. Nagyon tetszett még, ahogy a cselekmény beúsztat egy-egy popslágert betétdalként, a rendőrörsre zenére bemasírozó zombifáklya például meglehetősen szürreálisra sikerült. Sokszor valóban ijesztő, a karakterek jól el lettek találva, egyetlen negatívuma, hogy túl sokmindent akartak belezsúfolni, és talán ennek köszönhető, hogy a főgonosz meglehetősen súlytalan, és a végső "bossfight" sem lett túlkomplikálva. Ettől eltekintve, nekem kifejezetten tetszett a stílusváltás, hangulatos film kerekedett belőle.

 
jfruzsi97   2022. 01. 19.

1

Sajnos nem volt nagy durranás. Voltak benne olyan jelenetek, amin elgondolkozik az ember, hogy "simán csinálhatta volna ezt, és akkor nem történik ez meg az."

A film 38 836 695 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 25 783 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Neal McDonough ötödik videójátékon alapuló filmje.

(csd)
 

Hannah John-Kamen második olyan filmes szerepe, amely videójáték-adaptáció a 2018-ban megjelent Tomb Raider után.

(csd)
 

Avan Jogia második zombis filmje a Zombieland: A második lövés után.

(csd)
 

Robbie Amell egy interjúban elárulta, hogy ő maga is nagy rajongója az eredeti videójátékoknak.

(csd)
 

Greg Russo a forgatókönyv fejlesztéséhez felhasználta a James Wannal közösen írt Resident Evil 7 Biohazard című videójáték forgatókönyvének addig fel nem használt elemeit.

(csd)
 
A legjobb, ha már egyáltalán nem várunk semmit, és felkészülünk a legrosszabbra. Ki tudja, talán egy nap, ami el sem jön talán, lehet végül tényleg kapunk majd egy tisztességes és méltó Resident Evil adaptációt. Talán majd az unokáink mesélhetnek róla. több»
 
Az utalások és a helyszínek miatt érheti meg a játékok rajongóinak, de mint film, ez csak egy átlagon aluli zombihorror, ami a műfaj minden kliséjét kimeríti, és abban a pillanatban ér véget, hogy épp érdekessé válnának a dolgok. több»