Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A kaptár: Raccoon City visszavár (2021)

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Vélemények: A kaptár: Raccoon City visszavár (2021)

 
Gábor390920   2022. 01. 10.

legújabb vélemény

0

Szerettem a korábbi Kaptár-filmeket is, ahol Alice volt a középpontban, de az ő történetét lezárták még 2016-ban. Ez a történet 1998-ban játszódik, Raccoon Cityt elhagyta az Umbrella vállalat, és szép lassan kezdett lepusztulni a város. Claire Redfie... több»

 
NGáborN   2021. 12. 27.

a nap véleménye

4
Zombik rebootolva

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Talán annyit már az elején elárulhatok, hogy ez a feldolgozás áll legközelebb a játékok világához, Johannes Roberts (47 méter mélyen 1-2, Hívatlanok 2) megpróbálta a legautentikusabban megjeleníteni a már ismert helyszíneket, karaktereket, és ez mind... teljes kritika»


 
indingo   2022. 01. 08.

0

Az eleje jól és izgalmasan indult a filmnek, utána kicsit átcsapott a szokványos horrorokba, és a film második fele már nem volt akkora durranás, mint az várhattuk tőle.

 
7ETEDIK   2022. 01. 05.

0

Van néhány ötletesebb jelenet, és a hangulat is elég hátborzongató, de meg se közelíti az első részt.

 
Eastern79   2022. 01. 07.

0
Reménykeltő feldolgozás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Johannes Roberts rendezői székbe ültetése nagyszerű ötlet volt, Paul W. S. Anderson ezúttal csak producerként vett részt a munkálatokban. Elsősorban a hangulaton érződik a rendezőváltás, talán Rodriguez mára már klasszikussá vált Terrorbolygójához tudnám hasonlítani. Iszonyú jók a zenei aláfestések, az atmoszféra nagyon el lett találva, és talán az eddigi feldolgozások közül ez áll a legközelebb a Capcom legendás játékához. Nagyon tetszett még, ahogy a cselekmény beúsztat egy-egy popslágert betétdalként, a rendőrörsre zenére bemasírozó zombifáklya például meglehetősen szürreálisra sikerült. Sokszor valóban ijesztő, a karakterek jól el lettek találva, egyetlen negatívuma, hogy túl sokmindent akartak belezsúfolni, és talán ennek köszönhető, hogy a főgonosz meglehetősen súlytalan, és a végső "bossfight" sem lett túlkomplikálva. Ettől eltekintve, nekem kifejezetten tetszett a stílusváltás, hangulatos film kerekedett belőle.

 
Caravaggio1978   2021. 12. 26.

0
Inkább a játék...

Aki esetleg nem játszotta végig a PS-sorozatot, az talán nem is fogja értékelni ezt a mozit... Amúgy a helyszínek, emberek öltözete stb. tényleg ugyanaz, nagyon-nagyon tetszettek az azonosságok. Ezt simán lehetne folytatni még elég sok résszel, lehetne vinni a történetet tovább. Lehetett volna izgalmasabb is, de lehet, hogy én elfogult vagyok, mert a játékok kenterbe verik bármelyik moziverziót. A szereplők nagyon tetszettek, gyönyörűen meg lett minden tervezve. De a videójáték rajongóinak ez egy igazi csemege lesz, nekem is az volt!

 
himi85   2022. 01. 05.

0
A klasszikus Resident Evil-játékok rajongóinak

Szerintem az eredeti régi játékok hangulatát nagyon jól visszaadja a film, sok jelenetet egy az egyben átemeltek a játékokból, de már mostani technikai kivitelezéssel, a rajongók legnagyobb örömére. Néhány karakter az alapanyaghoz képest agyatlanul félresiklott, de még így is élvezhető kis borzongás lett a végeredmény. Kaya Scodelairo mint Claire például szerintem telitalálat lett, Leon karaktere viszont nagyon félrement, a többiek átlagosak. Nem rossz film ez, sokkal több köze van a Resident Evil-hez, mint a Kaptár-filmeknek. 6/10

 
taba   2021. 12. 24.

0

Resident Evil újragondolva a kezdetektől, klasszikus horror látványelemek használatával, fiatal ismeretlen színészekkel a főszerepekben. Kellemes szórakozást nyújt, a viszonylag kevés CGI és a B kategóriás filmekre jellemző ötletes megoldások pedig csak az előnyére válnak. Méltó folytatása a sorozatnak.