2023.02.17 22:24 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Popcorn ropogtató mozi

Kinek az ötlete volt, hogy a torpedó játékból filmet forgassanak? Ez jó kérdés, de a Universal stúdió igent mondott rá, és a 2012-es évben erre a filmre költöttek a legtöbbet, így blockbuster besorolást kapott a film a maga 200 milliós költségvetésével. Természetesen tudjuk, hogy mire ment el a büdzsé nagyobb része, hát persze, a látványra és a sok -ok CGI-re. Ami viszont a történetet nem mentette meg, mert azért az laposra sikeredett véleményem szerint, a színészi játékról ne is beszéljünk, pedig a felhozatal ilyen téren nem volt rossz. Taylor Kitsch, Liam Neeson és Alexander Skarsgardot említve csak a gárdából, akik a filmben játszottak.

Az már még jobb kérdés, hogy a filmből igazán kihagyhatták volna Rihannát, minden egyes színre lépése ciki volt. Maradjon inkább a zenénél, véleményem szerint. Az akciók látványosak, az idegen űrhajók jól lettek megcsinálva, igaz, ami igaz, a végső harc szerintem picit el lett kapkodva, olyan érzésem volt, mintha ott már elfogyott volna a szufla az alkotógárdától. Egy jelenetsor viszont tetszett, mikor láttuk, hogy a térképradar alapján célozták be az idegen űrhajókat, ez az egy jelenetsor emlékeztettet magára a játékra, ezen kívül semmi más.

Popcorn ropogtató mozi

Sok olyan dolog van viszont a filmben, ami megmagyarázhatatlan, értelmetlen, logikailag teljesen bukfenc, de ennél a filmnél ilyeneken nem kell fennakadni, mivel csak a látványra ment rá igazából. Ezért a forgatókönyvíróknak biztos nem fizettem volna, sőt ennyi pénzt se fektettem volna bele. Egy dolgot viszont a filmmel kapcsolatban ki tudok emelni, ami számomra mindig fontos, a film zenéje, az az egy dolog, ami igazán működik, az AC/DC zenéje is tökéletes választás volt. Aki szereti a látványos akcióorgiát (én szeretem) szinte semmi történettel (ebbe azért fektethettek volna többet is), annak ajánlom. Anno a mozipénztáraknál is csúnyán megbukott a mozi, ezért se lett ebből folytatás. BluRay-en 4K HDR felbontásban különben pazarul mutat a film, és a hozzá tartozó, természetesen angol Dolby Atmos hangzással 7.1-en, míg magyar szinkronnal DD 5.1-en élvezhetjük a látványorgiát és hanghatásokat, így picivel élvezhetőbb a film. A tartalomról csak annyit, persze akit ezek után még érdekel:

A haditengerészet nemzetközi flottája egy hadgyakorlat során találkozik egy idegen armadával (négy hajóval), és szembesül az emberiség valaha volt legnagyobb fenyegetésével. Heves csata folyik tengeren, szárazföldön és levegőben. Ha veszítenek, a világ egy jelentős kihalási eseménnyel és egy idegen invázióval nézhet szembe. Az én értékrendszerem szerint a film 6/10-es osztályzatot kapott.

67 Csatahajó  (2012)

akció | kaland | sci-fi | thriller

A speciális effektekben bővelkedő blockbuster-jelölt története a U.S. Navy csatahajó legénységének sorsát követi, akiknek az a feladatuk, hogy az alienek legyőzésével... több»

2