2023.03.03 21:30 Zsolt Szabó Olvasottság: 109x
4

Rocky vs. Apollo II

Ritka, mint a fehér holló (ha nem egyedülálló), hogy Oscar-díjas (legjobb filmért járó szobrocskát megkapó) filmből folytatás készül, sőt egy egész franchise épül rá, ami a mai napig tart, cirka 50 éve már. A film megint inkább drámaként működik, mint bokszfilmként. A főszereplők maradtak, míg Stallone már nem csak írta a filmet, hanem a rendezői széket is elfoglalta, és nem vallott szégyent, ahogy ezután sem. A második rész pont onnan folytatódik, ahol az első rész befejeződött – ez számomra piros pont, és ez igaz az egész Rocky sorozatra.

Azt azért nem mondanám ki, hogy jobban sikerült az első résznél. Ez picivel másabb lett, mivel a cselekményben már ismerjük a szereplőket, és ami örvendetes, az az, hogy itt már Rocky Balboát nem állítja be a film annyira „butának”, és Talia Shire karaktere, Adrian is fejlődőt, és akár így, akár úgy, Apollo Creed karaktere is szerethető számomra. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) élvezi az életet a filmben, van egy kedves felesége, Adrian (Talia Shire), sikeres harcot vívott Apollo Creeddel (Carl Weathers), és élvezheti a harcból megkeresett pénzt. Sajnos Rocky zavarba jön, mikor egy reklámba kellene szerepelni, és amikor nem tudja teljesíteni a feladatát, egy húscsomagoló cégnél köt ki.

Rocky vs. Apollo II

Úgy véli, véget ért a bokszolói karrierje, azonban Apollo visszavágót akar Rockyval, hogy bebizonyítsa, hogy minden kritikusa téved, és képes legyőzni Rockyt. A filmben tehát ugyanúgy benne van a küzdés, a visszaesés, a bizonytalanság, a vívódás, és utána jöhet az újra felemelkedés és az „amerikai álom”. Ez olyan, mint a való élet, vagyis akár így, akár úgy, az élet maga a hullámvasút, vannak jobb és rosszabb időszakok, de ahogy a filmben, úgy a való életben is a közelálló személyek nélkül nincs értelme az életnek, amit itt is nagyon előtérbe helyeznek és jól vezetnek, lásd Rocky és Adrian kapcsolatát vagy épp Paulie karakterét. Így ez egy igazán nagyszerű film, és aki még nem látta, az nézze meg mindenképp, mert e film megnézése nélkül egy igazi „moziélményt” szalasztunk el. Azért macskaköröm, mert elviekben, ahogy utánanéztem, itthon nem mutatták be a mozik. Így ajánlom mindenki figyelmében, és igen, a zenei aláfestés megint zseniális lett, és ez csak egyre jobb lesz! Mozizásra fel! (7/10)

87 Rocky II  (1979)

dráma | sportfilm

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) élvezi az életet gyönyörű felesége, Adrian (Talia Shire) mellett. Nemrégiben győzelmet aratott Apollo Creed (Carl Weathers) felett, úgyhogy most... több»

4