2023.03.16 21:35 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Ennyi, és nem több!

Sajnos az történt, ami rengeteg filmmel.

Befejezetlen maradt, és sajnos kihagyta azokat az úgynevezett „ziccereket”, amiket ki lehetett volna használnia a készítőknek.

Ennyi, és nem több!

A végeredmény?

Felemás kis mozi, ami néhol jobban, néhol igen gyengén muzsikált.

De nézzük, mi is a sztori!

Sarah Walker (Alexandra Essoe) egy fiatal, csinos huszonéves lány, aki sokakkal egyetemben azzal az álommal érkezett a pompás Los Angelesbe, hogy híres színésznő lesz belőle.

És persze ő is úgy jár, mint rengetegen.

Egy béna és koszos gyorsétteremben dolgozik, miközben unalmas, és sikertelen meghallgatásokra jár.

Baráti körét is ugyanilyen, az álmaikban élő, semmirekellő fiatalok teszik ki, azonban egyik pillanatról a másikra hirtelen Sarah-nak megadatik a lehetőség, hogy végre kitörjön közülük. Az egyik casting után visszahívják, ő pedig hihetetlen módon lenyűgözi a válogatókat.

Csakhogy az újabb meghallgatások során egyre bizarrabb és groteszkebb kéréseket kell teljesítenie, végső soron pedig felmerül Sarah-ban a kérdés, hogy mennyit ér meg neki a színésznői karrier, és végső soron mennyit az élete.

A film egy egészen ősrégi mítoszt jár körbe, és a „mit tennél meg a sikerért?” kérdéskör attól sem érződik frissebbnek, ha történetesen Los Angeles és a mindenkori filmipar ismerős közegébe helyezzük.

Sajnos a produkció nem tudja átlépni a saját árnyékát, mert zsánere miatt igencsak behatárolt és adott úgymond a végkifejlet is.

Például az kifejezetten tiszteletreméltó lehetne, hogy a mű nem szeretne belerohanni az események közepébe, viszont a csalódást keltő válaszok miatt a végeredmény is inkább azt mutatja, hogy a cselekmény elég nehezen indul be, hogy aztán rögtön szinte ki is fulladjon.

Kevin Kolsch és Dennis Widmyer, a film rendezőpárosa ugyan többnyire hatásos képsorokat állítanak össze, a vágás és a zene is kifejezetten jól működik, de mindezek kissé lapossá válnak, ahogy egyre inkább eluralkodik az összképen a dinamika, és az összhang hiánya.

Ugyan a színvonalat mindvégig sikerül megtartani, azonban aki hatalmas film végi csavarra, csattanóra, megdöbbentő húzásokra számít a fináléban, az egy kevés sokkolást leszámítva mindenképpen óriási csalódásként fogja megélni a befejezést.

Ebben a hullámvasútban az egyedüli állandót a főszereplő Alexandra Essoe (aki azóta kissé eltűnt) alakítása jelenti, aki mindvégig lubickol a szerepben, és remekül kelti életre a karaktert.

Egyszóval mi is a konklúzió?

Nem sok.

Egy horror-dráma, ami lehet éppen hatással ránk, de belesüllyed a nagy átlagba, ezért is értékeltem csak négy (halovány) csillaggal.

Sötét, szürreális, art horror, ami kissé lélekromboló.

Semmi gáz, én elrágcsálom az epremet (hisz az élet édes).

dráma | fantasy | horror | szatíra

Egy fiatal nő nagy vágya az, hogy hollywoodi sztár legyen belőle. De amikor egy stúdiótól megkapja élete lehetőségét, lassan rájön, hogy sokkal többet kívánnak tőle annál,... több»

2