2023.04.04 23:18 kabel Olvasottság: 509x
0

Jól indult, de…

Az Éjjeli ügynök egy kémsztori, mely a Fehér Ház, merényletek és kettős ügynökök körül forog. Azonban, ha akár csak egy kicsit is belegondol az ember a történetbe, egy olyan lyukas, hibáktól és véletlenektől hemzsegő narratívát kapunk, hogy nehéz komolyan venni.

A sorozatnak két főszereplője van, egy alacsony szintű FBI ügynök és egy nő, aki rosszkor volt rossz helyen, és belekeveredik egy gyilkosságba. A köztük lévő dinamika, az igazat megvallva, egyáltalán nem működik, és mindketten közepesen játsszák el egydimenziós szerepüket. Később kap még pár karaktert a sorozat, akik szinte mindig borzasztóak. De a sztori nem is nagyon hagyja, hogy ezek az emberek kezdjenek valamit a nevetségesen rossz soraikkal, inkább hihetetlen tempóban megy előre, kisebb csavarokat halmozva egymásra, amiknek sajnos utólag semmilyen logikai értelme sem volt.

Jól indult, de…

Például a sorozat egy metrórobbanással indul, ami hamarabb sül el a kelleténél. Később kiderült, hogy a célja az volt, hogy a robbanás pont egy hotel alatt történjen, ahol egy célpont tanyázott. De a robbanás közel sem volt akkora, hogy egy alagút beszakadjon tőle, mert amikor felrobbant, nem szakadt be semmi.

A narratíva legnagyobb hibája a korábban említett női főszereplő, akinek alapvetően semmi keresnivalója egy FBI és Fehér Ház körül forgó kémsztoriban, de a sorozat minden áron meg akarja tartani. Emiatt folyamatosan bugyuta szituációkba kerül, ahol valaki meg akarja ölni, holott egyik antagonistának sem fontos, hogy meghaljon, hisz semmit sem tud.

Ezzel még megbékéltem, de azzal már sehogy sem, hogy a Fehér Házban szinte mindenki folyamatosan amatőr hibákat követ el, de olyan szinten, hogy ez simán lehetne paródia is. Emiatt sajnos nem tudtam komolyan venni semmilyen túlkomplikált merényletet vagy cél nélküli főgonoszt, hisz csupán véletlenek választották el főszereplőinket a haláltól. A véletlen nem egy jó történetmesélési eszköz, a véletlent akkor használják írók, ha nem tudják logikusan megindokolni, miért csinál valaki valamit. Egy szerelmi vígjátékban ez helyénvaló, egy kémsztorit azonban egy ilyen dolog kettétör.

akció | dráma | politikai | thriller

Egy alacsony beosztású FBI-ügynök, Peter Sutherland a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög; egészen addig az éjszakáig, amikor... több»

0