2023.04.21 09:51 Kakukk Olvasottság: 111x
0

Miért?!

Őszintén reméltem, hogy a Glitch okozta csalódásomat elfeledtetheti velem egy jó nyomozós sorozat. Fontos lenne elhitetni velünk, hogy valamelyest kapcsolódik a történet a valósághoz, de ezt itt alig sikerült hozni.

Az első részek még ígéretesnek is tűntek, Jamie Dornan kiválóan alakította ezt az elmebeteg figurát – ekkor még. Az már a kezdetektől fogva ambivalens érzéseket okozott, hogy soha nem mosolyog, semmilyen érzelmet nem mutat, mégis ő a hőn szeretett apuka és férj, és ez így mindenkinek tök jó. Néha eltűnik az éjszakában, állítólag dolgozik, de valójában körbefutja Belfastot, hogy fehérneműt lopjon, aztán gyilkoljon. Néha véres fejjel ér haza, de szerencsére csak a szerelmes bébiszitter látja. Nyilván teljesen hihető az is, hogy a Londonból épp megérkező főnyomozó asszony megáll egy bűnügyi helyszín mellett, és elhalóan érzéki hangon bemondja a szobaszámát az első embernek, aki megtetszik neki, az meg eszébe sem jut, hogy a figurának esetleg semmi kedve az egészhez, és mindenki előtt elküldi oda, ahol a bors nő. Egye fene, túléltem, legalább volt egy jó estéjük. Azt viszont már végképp nem fogtam, hogy miért izgult rá az egész őrs a témára és kezdtek el egy morális felvonást kreálni, holott a rendőrt másnap a gyereke szeme láttára fejbelőtték, és egyébként előtte megfojtottak három nőt.

Miért?!

Telt-múlt az idő, kezdett érdekessé válni a nyomozás, aztán újra agyoncsapták olyan nem valósághű dolgokkal, mint hogy egy random ürge besétál egy ötcsillagos hotelba úgy, hogy senkinek nem tűnik fel. Dolgoztam ötcsillagos szállodában, nem nagyon fordulhat elő, hogy valaki hátulról, fekete kapucnival a fején besétál a konyhába, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az meg végképp nem, hogy rögtön tudja, hol az étlap és hopp! Még egy mesterkulcsot is talál! What a surprise!

Volt egy halovány érzésem, hogy arra akar kifutni a történet, hogy a nyomozónő és a sorozatgyilkos igazából nem is annyira különböző személyiségek, de ha ez volt a cél, ezt sem sikerült érzékeltetni. A második évad végét teljesen sikerült elcseszni, Jimmy megjelenése az erdőben, ahol amúgy helikopter monitoroz mindent, az újságíróra (autó nélkül) ráküldtek egy rendőrautót, de Jimmy Tylert (autóval) persze nem látták. Mindezek után deus ex machina Jimmy lepuffantja a sorozatgyilkost és a kis koboldarcú nyomozófiút. Ennyi erővel jöhettek volna a marslakók is. A mi nyomozónőnk pedig még véletlenül sem a vérző rendőrfiúhoz ugrik, akit előző este hazavitt toyboynak, hanem a sorozatgyilkos életéért kiabál. És akkor itt van még az elrabolt Rose, aki nem volt megkötözve a csomagtartóban, de meg sem próbálta a kalaptartót lebontani (nem sok olyan autó van, ahol ne lehetne leszerelni) és kimászni, holott elöl még nyitva is volt az ajtó.

Katie viszont megérdemel egy tapsot, mert annyira szépen hozta ezt a felnőttnek látszani akaró, végtelenül irritáló, ostoba csitrit, hogy majdnem kidobtam idegből a tévét az ablakon. Még az is hihető volt, hogy beleszeret egy sorozatgyilkosba, hiszen Richard Ramirez is rengeteg szerelmeslevelet kapott a sitten.

Nem mondom, voltak benne jó részek, sőt, az első évad a hibái ellenére is kiválónak ígérkezett, de összességében véve sajnos felejthető élmény volt. :(

81 Hajsza  (2013)

dráma | krimi | thriller

Stella Gibson Belfastba érkezik, hogy szakértelmével segítse a nyomzókat egy megoldatlan gyilkossági ügy felderítésében. Az ügy kísértetiesen hasonlít egy korábbi esetre. több»

0