2023.05.05 17:11 Tonyka Olvasottság: 1815x
1

Erős kezdés...

A bemutató alapján nagyon vártam a sorozat indulását. Nem titkolom nagyon kedvelem a hasonló témájú alkotásokat. Kiemelném, h igazán hálás vagyok a sorozat gyártóknak. Ma tőlük kapjuk azt amiből a mozikban hiány van, mégpedig változatosságot.

Hozzányúlnak olyan témákhoz, amik mellőzőtek manapság. A mozikat gyakorlatilag a képregény filmek, és a sokadik részes franchise-ok uralják. Jelen alkotás közel sem új keletű. Készítettek pár hasonló témájút az elmúlt évtizedekben.

Erős kezdés...

Viszont semmiképpen sem sűrűn. Habár megmosolyogtató, de aki még emlékszik rá, volt egy Szexmisszió anno, aztán Szikraváros, Sziget. Talán a Szikraváros áll a legközelebb történetileg. Persze közel sem ilyen szintű, és hangulatú. Mert bizony nagyon jól indítanak. Azonnal bedobnak minket a mélyvízbe, nincs hosszas felvezetés. Rögtön a gyors sodrású folyóban kanyargunk. A robogó cselekménnyel együtt ismerjük meg a szereplőket. Mindig megfognak az ilyen szabályok közé szorított nagy közösségek. Ahol egyszerre manipulálják az embereket, és kényszerítik őket valamilyen ürüggyel az engedelmességre. Szűk sötét helyek, ahol valójában az egyéni szabadságnak semmilyen nyoma sincs. Azonnal a képünkbe nyomják az egyik legfájóbb szabályt. Mégpedig születésszabályozás formájában. Azonnal tudunk érzelmileg kapcsolódni, hisz ez az ember egyik legalapvetőbb joga. Innen indulunk aztán szép lassan elkezdjük érzeni, h bizony itt egyáltalán semmi sincs rendben. Valami mindent átszövő titok húzódik a háttérben. Igaz egy részét el tudjuk képzelni, de ezt nem is bízzák a fantáziánkra, viszonylag hamar felfedik a felszínnel kapcsolatos részt A sheriffen és a feleségén keresztül azonnal megnyerték a figyelmemet. Egy - két logikátlanság azért akad, amit kicsit fájlaltam. Mondjuk minimális, nem annyira zavaró, lehet nem mindenkinek fog feltűnni. Várom a következő részeket, mert rengeteg van még a történetben. Kíváncsi vagyok merre viszik tovább. Mi lesz a fő motiváció, hisz több generációnyi titoktartásról van szó. A casting remekül sikerült, szóval minden adott egy remek sorozathoz. Egy baj van vele, várhatjuk minden héten a pénteket.

79 A siló  (2023)

dráma

Férfiak és nők egy hatalmas földalatti silóban élnek, ahol rengeteg előírás van, amelyekről azt hiszik, hogy megvédik őket a felszínen lévő mérgező és elpusztult világtól. több»

1