2023.07.01 21:43 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Na, megint egy found footage

Michael David Pate lázálma létre jött.

Szerencsére még mindig vannak olyan lezárt, eldugott, nem használt épületek, ahova a bátor és vagánykodó fiatalok teljesen titokban be tudnak törni, és mi, kissé naiv nézők néha még izgulhatunk is értük, hogy a végére megmeneküljenek. Legalábbis nagyon reméljük, hogy néhányan.

Na, megint egy found footage

Történetünkben néhány rendkívüli önbizalommal megáldott Tik-Tok-arc szökik be egy rég elfeledettnek tűnő szanatóriumba, ahol annak idején tuberkulózisos betegeket ápoltak, nem nagy sikerrel.

Betty (), Emma (Lisa-Marie Koroll), Marnie (Sonja Gerhardt), Theo (Tim Oliver Schultz), Charlie (Emilio Sakraya), Chris (Davis Schulz) és Finn (Timmi Trinks).

A csajokról egyből megállapítottam, hogy bombák.

Na de nézzük tovább.

Kamerákat helyeznek el az épületben számos helyre, sőt még egy hatásvadász szellemidézésbe is kezdenek, azonban igazán érdemben nem igazán történik semmi, mígnem az egyik társuk holtteste kerül csak elő.

Ettől a ponttól kezdve pedig egyre-másra kezdenek menekülni az életükért, de az, hogy tulajdonképpen mi elől, az egészen a végéig nem derül ki.

Mit is mondjak, őszintén?

Nem vártam világmegváltást a filmtől, szimplán adtam neki egy esélyt. Valójában nem csalódtam, mert azonkívül, hogy német a produkció, semmilyen negatívumot nem tudok róla mondani.

Nem állítom, hogy a jobbak közül való, de beleillik a found footage filmek világába, nem lóg ki onnan.

Hozza a zsánerre jellemző jegyeket.

Kamerarángatások, állandó sötét, lihegő, nem mindig érthető hangok, hirtelen felbukkanó, félelmetes dolgok, megmagyarázhatatlan események.

A fürdőkádban ülő véres néni nagyon para volt, de igazából nem túl sok pozitív dolgot tudnék kiemelni, mármint a rémisztgetést illetően, legfeljebb talán a helyszínválasztást, mert az még a mozi kissé kaotikus volta ellenére is atmoszférikus tudott lenni.

A sztori sablonos, kissé klisés, de ez a found footage, nincs is ezzel nagy baj.

A vége korrekt, sima lezárás.

Fanatikusoknak ajánlott, de nagyon fikázni nem kell, aki nem szereti, annak ott az Öreg néne őzikéje és a Marvel Univerzum, ott kiélheti magát.

Nálam sima 65%, és három csillag.

A found footage pedig nekem örök kedvenc marad.

horror | thriller

Négy fiatal vlogger meglátogatja a Berlin mellett fekvő volt klinikát, az elhagyatott Heilstattent, és azt a kihívást adják egymásnak, hogy bírjanak ott ki 24 órát. Ami pedig... több»

1