2023.07.20 00:04 fankbringa Olvasottság: <100x
2

A rejtőzködő bábmester

Megjött a várt folytatás. Ki más lenne a nyomozónk, ha nem maga a legjobb kém, akarom mondani detektív, aki rettenthetetlenül halad a cél felé, és jó szakácsként elkápráztat minket egy varázslattal, amit az alkotókból főzött nekünk? Egy igazi sármos hagymaszakértő.

Daniel Craig sajnos nagyon kilóg a filmből. A karaktere kicsit idegen, a gesztusai pedig olyan mesterkéltek, mint a terminátoré egy görög tengerparti napozáskor. Az első részben is ki-kilógott a környezetéből, de erre most rátett egy lapáttal. Párszor azt hittem, hogy csak úgy kisétál a jelentből egy pisire. Ez rontotta az élményt.

A rejtőzködő bábmester

Stílusában hasonlított az első részre. Sok volt a pojáca, sok volt a megjátszás, és persze mindenki gazdag és sikeres. Egy igazi detektívtörténet. Álomszép környezet, nagyszerű díszletek, és persze a legfontosabb: bírósági tárgyalásos filmeket megszégyenítő mennyiségű érvelés. A történet folyamatosan gubancolódott össze, hogy aztán elkezdjük szétválasztani egymástól a fonalakat, míg észrevesszük, hogy már nem is a gombolyagot bogozzuk, hanem a csalit. Szépen felépített történetet kapunk, frappáns lezárással. A bögréshez hasonló erős befejezés sajnos elmaradt, de azért igyekeztek, hogy ne zárják el a lehetőséget a 3. rész elől.

A legélvezetesebb a filmben az a sok sületlenség volt, ami elhangzott, mint például a szilárd hidrogén (szobahőmérsékleten). Annyira belebonyolódott magába az író, hogy a nézőnek is nehéz volt kibogozni, mi történt. Tiszta szerencse, hogy időnként megálltunk és meghallgattunk egy TED előadást arról, hogy mit láttunk, ami elmagyarázta az összefüggéseket, mint egy jó politikus az erőviszonyokat.

A filmből minden felesleges elem hiányzott. Soha senki sem volt WC-n, nem ettek, nem voltak szúnyogcsípéseik. Csak a lényegre koncentráltunk. Nem volt egy felesleges jelenet sem.

Kedves kis film, a végén a kötelező nagy csattanóval.

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Benoit Blanc ismét egy kibogozhatatlan rejtély előtt találja magát, de nincs olyan ügy, amelyre a világ legjobb nyomozója ne tudna fényt deríteni. A 2019-ben megjelent nagysikerű... több»

2