2023.07.29 10:34 Eastern79 Olvasottság: 600x
0

Korkép vagy Kórkép ?

Greta Gerwig filmje egy óriási poén, ha a reklámkampány felől közelítjük meg, ugyanis a többség valószínűleg egy habos-babos, übercuki élőszereplős mesére számított, ehelyett azonban egy vizuálisan végletekig túltolt társadalomkritikát fogalmaz meg, elképesztően jó humorral és brilliáns színészi játékkal megfűszerezve.

A látvány valami egészen elképesztő, a színes, csilivili játékvilág a szürrealitás határát súrolva idézi meg az olyan klasszikusokat, mint a Mátrix vagy akár a 2001: Űrodüsszeia, hiszen ezek ikonikus jelenetei valamilyen formában visszaköszönnek, többnyire pazarul fárasztó humor kíséretében.

Korkép vagy Kórkép ?

Sokan találták úgy, hogy pusztán egy jól sikerült és igen drága feminista kampányfilm lett belőle, de az az igazság, hogy a férfiak vélt vagy valós szerepeire a mai társadalomban éppen úgy reflektál, mint a nőkére.

Margot Robbie kiváló választás volt a szerepre, ugyanis ez a Barbie nemcsak gyönyörű, de rendkívül okos is, ráadásul a történet több olyan tanulsággal is szolgál, ami miatt nagyon is érdemes volt elkészíteni. Könnyedsége ellenére bővelkedik érzelmes de nem érzelgős drámai pillanatokban, ahol szükség volt Margot Robbie erőteljes, és mégis könnyed játékára csakúgy, mint Ryan Gosling karizmatikus személyiségére, aki Ken szerepében szintén brillírozik. és láthatóan rendkívül élvezi.

Ez a Barbie nem az a Barbie, kinőtte a baba szerepet, mint ahogy a film vége utal is erre.

Ha nő vagy, azért, ha férfi vagy, azért nézd meg.

Mindenki számára tartogat valami üzenetet, ha mást nem is, csak annyit: ne vedd annyira komolyan az életet !

49 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

0