2023.07.30 10:59 PVaD2023 Olvasottság: <100x
0

Logikai bukfenc – spoilerrel (bocsi)

Amit speciel eleinte nagyon szerettem a Marvel-filmekben, hogy igyekezett a logikai bukfenceket a nyilvánvaló mese-kényszer mellett minimalizálni, illetve ahol lehetett, igyekezett a valósággal a lehetőségekhez mérten tartani a tempót, párhuzamokat. Ez nyilván Thor, A galaxis őrzői vagy Thanos esetében nem volt megvalósítható, és mindent is lehetett, de felüdülés volt egy Amerika Kapitány-széria, ahol azért amennyire lehetett, a földön tartották a sztorit.

Innentől spoiler, de muszáj, mert nekem ez az óriási csalódás.

Logikai bukfenc – spoilerrel (bocsi)

Az első x rész arra ment el a sorozatból, hogy meggyőzzék a nézőket, hogy miért az öreg, visszavonult Fury a legalkalmasabb egy ilyen helyzet megoldására. Egy adott ponton meg is kérdezi valaki Furyt, hogy miért nem hívja a bosszúállókat, aki azzal magyarázza meg, hogy egyrészt nem lehet minden miatt őket hívni, meg ez amúgy is személyes ügy stb. Majd a legvégén, amikor ég a ház, a bosszúállók teljes DNS-ét, és ezzel a képességeiket mind odaadja egy skrullnak, hogy a végén leverje vele a gonosz skrullt. Tehát az egész megoldható lett volna végül is, ha időben hívja mondjuk Marvel Kapitányt? Hiszen csak kellett valaki szuperképességekkel, hogy megoldja... Akkor tulajdonképpen mi a fenének kellett az egész földet bajba keverni, egy csomó embert hagyni meghalni stb?

Teljes logikai zsákutca.

Persze meg lehet magyarázni azzal, hogy az egész storyline üzenete az, hogy Fury tökéletlenségét emeli ki így a történet, blabla, de ez ott bukik, hogy a végén az ellenség kezébe adja az összes bosszúálló képességeit azért, hogy mentse, ami menthető. Akkor nem lett volna ez bukfences, ha nem az igazi DNS-t adja oda, és a végén csak megjelenik valamelyik bosszúálló, és leveri Gravikot a végén, ezt egy Hulk is simán megoldotta volna. Így viszont gyakorlatilag van egy totális, mindenható skrull a végén, aki minden bosszúállónál erősebb, és ez most így hogyan is hőstett?

Összességében matiné jelleggel nézhető, de továbbra sem találja a talajt a Marvel nálam. A Carter ügynök sorozat is jobban tetszett összességében, pedig az is matiné, és ott is vannak cifra túlzások, de ott legalább nem csordul túl.

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

A sorozatban újra találkozhatunk Nick Furyval és a skrull Talosszal, amint szembenéznek egy titkos megszállással. A skrullok egy különleges és ambíciózus tervet eszelnek ki,... több»

0