2023.08.15 14:46 JRD Olvasottság: <100x
0

Hogy szeretem-e a Vasember filmeket?

Ez nem is kérdés! Még szép.

„Akkor mégis miért értékelted 3*-ra?” – kérdezte meg egy ismerősöm.

Hogy szeretem-e a Vasember filmeket?

Nos... ugyanis nem ér ennél többet. Jó film, szórakoztató, látványos, humoros és Robert Downey Jr. élete egyik legjobban hozzá passzoló karakterét formálta meg. Méghozzá úgy, hogy abszolúte benne van az a rá jellemző flegma stílus, amit már más szerepeiben is megcsillantott. Hogy átszabták Vasember szerepét, ez teljesen egyértelmű.

Azt gondolom, hogy ezzel a filmmel az amúgy egy időre eltűnő, szinte elfeledett színész újra berobbant a köztudatba, kicsit emlékeztetett John Travolta nagy visszatérésére Downey sztorija.

Amit pedig kifejezetten bírtam, hogy a rendező is bevállalt egy szerepet, és tök jól hozta a mackós alkatú, néha totálisan palira vett biztonsági főnököt.

A film szokatlan körülmények között született meg, hiszen a színészek saját maguk találhatták ki a szövegeiket. Ugyanis a film a látványra és a az akcióra fókuszált... szinte másodlagos fontosságú volt az, hogy a szereplők mit mondanak. Egy biztos... ezt a fajta szabadszájúságot nem érzékelhettük a filmben.

Jon Favreau megtalálta a közönség gyenge pontját, és telibe találta azt humorral, látvánnyal és szerepükhöz passzoló színészekkel. DE... és ez egy nagyon fontos DE: Downey nélkül ez a film nem lett volna ennyire szórakoztató és simán többször nézhető. Ahogyan a Superman filmek sem lennének olyan jók Cavill nélkül. Valahogy ezek a színészek összeforrtak (a szó jó értelmében) szerepükkel.

Ám ne hallgass rám, hiszen majd megnézed, és eldöntöd magad!

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

81 A vasember  (2008)

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát,... több»

0