2023.08.21 00:04 Ahoj poplacsek Olvasottság: 121x
0

Jóféle film lett, nem váltja meg a világot, de rendben van

Nagyon szórakoztató filmet sikerült összerakni, és nemcsak ifjú gamereknek, hanem ilyen vénebb arcoknak is, mint én. Orlando Bloomnak előnyösebb volt ez a szerep, mint szőke tündeként nyilakat lövöldözni a szélrózsa minden irányába. A produkciót 80-90%-ban Magyarországon rakták össze, így alkalmat adott az olyan megfigyelésekre, mint hogy az angol külvárosi jelenetek a Csepel Művek területén játszódtak, a versenyző a Dubai versenypályáról kijőve a csapat marketingesével a Párisi udvarban huppan le egy sörre (konkrétan látszik is fenn a falon a Párisi udvar felirat), a versenyzők szállása és a Nissan kiképzési bázisa a budapesti Bálna majdnem felismerhetetlenre maszkírozva, illetve hogy a versenypályákon zajló jelenetek 90%-ban a Hungaroringen lettek felvéve (időnként a menetiránnyal szemben, hogy minél változatosabb szögekből többféle pályát tudjanak érzékeltetni). De ez nem vált zavaróvá, mint ahogy azt is el lehetett nézni, hogy meglehetősen erőteljes termékelhelyezéseket láttunk végig: a fő szponzor a Nissan volt, így tulajdonképpen egy nagy, egybefüggő Nissan reklám lett az egész, helyenként Sony reklámbetétekkel megszakítva (ja igen, Sony Pictures, a minimum, hogy a Playstation benne volt, de sikerült a Sony oltárán olyan nem túl valószínű momentumokat betenni, hogy a hordozható zenelejátszó eszköz az nem a magától értetődő iPod, hanem valami senki által nem látott és nem használt Sony ketyere).

Dehát ezért nem lehet a készítőket hibáztatni, mégiscsak egy Nissan és Sony által ténylegesen megvalósított versenyzőkiválasztási ötlet megfilmesítését láthattuk. Maga a történet egyszerű és könnyen követhető, úgyhogy kiválóan ki tud rajta kapcsolódni a család apraja és nagyja. Óriási felismeréseket és világmegváltást nem kell tőle várni, de látványosan szórakoztat.

akció | dráma | kaland

Egy tizenéves "Gran Turismo" játékos játéktudásával megnyerte a Nissan versenyek sorozatát, és már jó úton halad afelé, hogy igazi profi autóversenyzővé váljon. A... több»

0