2023.08.28 18:24 BaloghBogi42 Olvasottság: 1243x
4

Komplexusok

Nagyon tetszett a két főszereplő traumáinak átláthatósága és párhuzama. Ahogy mindketten majdhogynem ugyanattól rettegtek. A megnyílás intimitásától. De amíg a srác ezzel együtt kizárta az élet szórakoztatóbb oldalát is, addig a lány „pusztán” a közeli kapcsolatok létrejöttét vetette el.

De amit a leggyönyörűbbnek találtam, hogy a „hibásabb személyiségrészek” keletkezésének okairól a lepel csak lassacskán hullott le, és bepillantást nyerhettünk a kártékony szülői cselekedetek és sémák hálózatába. Az ezáltal okozott sérülések megfigyelése közben (például elszigetelődés, elhagyatottság, elkényeztetés) rengetegen magukra ismerhettek, és elgondolkozhattak kicsit a bennük meghúzódó negatív reakciókon és kiváltó okaikon. Így a film egy szemellenző letétellel is felérhet. Különösen szimpatikus volt, hogy nem elcsépelt módon, a szerelemnél egy sokkal lényegesebb érzés, a szeretet és ezáltal egy rendkívül erős barátság bizalma alakult ki.

Komplexusok

Hiszen nem mindenből szükséges love storyt kerekíteni, meg kellett már mutatni a nézőközönségnek, hogy hányféle más úton is meg lehet kapni azt a fajta szeretetet, ami a felépüléshez vezető úton elinduláshoz szükséges. A filmet csakis ajánlani tudom mindenkinek, aki úgy érzi, a szülei nem törődtek vele eléggé, vagy éppen túlságosan a nyakán lógtak. Netán valamelyik fél úgy döntött, elhagyja a családot, nem érdekelve, mit/kit hagy hátra. És mindenképpen nézze meg az, aki azt hiszi, számára már nincs remény a megváltozáshoz, vagy nincs benne elég erő a változtatáshoz, vagy úgy érzi, még azzal sincsen tisztában, pontosan mi is rejtőzik meg benne. Mert ebben a filmben biztosan talál legalább egy olyan karaktert, akivel azonosulni tud.

vígjáték

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»

4