2023.09.12 21:53 tmotm Olvasottság: <100x
0

Semmi

Figyelem, a kritika cselekményleírást is tartalmazhat (még nem tudom, mert csak most kezdem írni), szóval SPOILERES lehet. De nyugodtan elolvashatod, ha még nem láttad a filmet, nem vesztesz semmit, ha nem nézed meg.

Már lassan egy hete, hogy láttam a filmet, de mivel Gaspar Noé ilyen művészrendező, így úgy voltam vele, hogy attól, hogy elsőre nem értettem meg a mélységét, még lehet, van neki, így próbáltam minden irányból megrágni.

Semmi

Valójában kár volt ráfecsérelni az időt, mert hősünk egy újvonalas művészrendező. Az a megélhetési fajta. Tudod, akinek a filmjét nézve visszasírod Uwe Bollt... és a film végére elkezdesz könyörögni bármelyik asylumos rendezőért. A film a rendező lelkének a lenyomata (ebben a mondatban több művészet volt, mint ebben a filmben).

Akkor lássuk, hogy milyen is ennek a rendezőnek a lelke: adott egy tánccsoport, akik elmennek valami messzi táncterembe gyakorolni, majd valaki LSD-t tesz a puncsba, és ettől úgy kezdenek el viselkedni, mint a drogosok klisés ábrázolása olyanok által, akik még életükben nem láttak legalább egy olyan embert, aki már látott közelről egy füves cigit (ebben a mondatban több mélység volt, mint ebben a filmben).

De oké, a karakterekkel meg lehet menteni a történetet, sőt, akár egy jó karakter el is tud vinni a hátán egy filmet... na, itt ettől nem kell tartanod. Mert van egy klisés egyedülálló anyukánk, egy klisés báty, aki szerelmes a húgába, két klisés fekete, akik fehér nőket akar dugni és... és ennyi. A többiek a töltelék, akik semmit sem adnak hozzá a történethez, csak úgy vannak. A párbeszédek annyira mélyek, mint a nagyanyám pottyantós budija, és tartalomban is hasonló minőséget tükröznek.

Általában akkor szoktam véleményt írni, amikor egy filmet kimagaslóan jónak, vagy förtelmesen rossznak találok. Azok tudják előhozni belőlem a kreativitást, de ez... ez a film a semmi, próbálok hozzá hasonlót keresni, de nem jut eszembe semmi. Ez tényleg az abszolút nulla pont. Még arra sem érdemes, hogy azt mondjam rá, hogy ez egy rossz film lenne... Most visszaolvasva, az elején még úgy voltam, hogy elkönyvelem egy rossz filmnek, de mostanra feladtam. Ez csak egy fekete lyuk, ami nem csinál többet, minthogy elszívja az idődet.

Kerüld el! Messzire!

72 Eksztázis  (2018)

dráma | horror | thriller | zenés

A születés és a halál az igazi, mindent átható élmény. Az élet csupán múló tünemény - Gasoar Noé új filmjében a tudatalattit hívja segítségül. Egy erdő közepén... több»

0