Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Eksztázis
 
Syracuse   2019. 11. 02.

legújabb vélemény

Aki ismeri Gaspar Noé és a hasonló rendezők munkásságát, az tudja, mire számítson. Igazából még ez Noé egyik legvisszafogottabb filmje. De azért nem kell megijedni, kellően beteg ez is mind vizuálisan, mind forgatókönyvileg. :D

 
BoBamburg   2019. 04. 24.

Egy erotikával túlfűtött narkós film. Van rengeteg ilyen, tud még vajon Gaspar Noé mutatni újat a témában? Tud. Habár ehhez kell az is, hogy az ember betudja fogadni az ilyen jellegű filmeket. Én nagyon szeretem a rendező eddigi munkáit, és szerencsére alaptalanok voltak a félelmeim, hogy sokadjára már nem tud meglepni. Noé neve garancia a jó minőségre, gyönyörű felvételek és erős színek, f@sza zenék, őrült koreográfiák. A film első fele csak táncolásból, és látszólag semmitmondó beszélgetésekből áll össze. Aztán beüt mindenkinél az LSD, és elszabadul a pokol. Annyira erős és magával ragadó, hogy nem feszült csendben bámultam a képernyőt egészen a végéig.


 
Milanman   2019. 05. 06.

Egyedi darabokra fogékonyaknak

Gaspar Noé az egyik legegyedibb kortárs filmes alkotó. A hagyományos, lineáris narratívát gyakran felrúgó szerkezet, forradalmi kamerahasználat, vibráló színek, effektek, valamint a néző befogadóképességének határait súroló, vagy helyenként azon is túllépő képi- és hangzásvilág jellemzik. Noéra könnyen rá lehetne sütni, hogy öncélú. Korábbi filmjeire is jellemző volt, hogy a mondanivaló aláhúzására egy hangsúlyos jelenetet a végtelenségig túltolt. Ez véleményem szerint nézői befogadás kérdése. Az "Eksztázis" során is biztosan lesznek, akik számára a film már a "túl sok" kategóriába esik és olyanok is, mint pl. én, akik, ismerve a rendező eddigi munkáit, sejtik mire számítsanak, és a végeredmény összességében "betalál", eléri a célját. A történet egyszerű: Egy tánctársulat vezetője fiatal tehetségekből verbuvál egy franciaországi előadásra táncosokat, mely esetlegesen egy amerikai turnéval is kecsegtet. Az első pár percben ezen fiatalok felvételi interjúiból láthatunk jeleneteket, a stílus ekkor a dokumentarista jelleget súrolja. Ezt követően egy zeneileg és képi világ szempontjából is zseniális koreográfiájú táncjelenetben mutatják be "hőseink" tudományukat, majd a kemény munka ellensúlyozására bulizni kezdenek. Igen ám, de valaki a csapat jutalmául szánt sangriába valami LSD-acid jellegű, rendkívül komoly drogot csempész, aminek következtében a szereplők fokozatosan elveszíti... több»

 
SuperBoi   2019. 04. 12.

Na, hát erre igazán nem számítottam. Elképesztő sodrású és meghökkentő film, bár Gaspar Noétól nem is igazán számította másra. Érezhetően nem a megbotránykoztatás vagy a puszta hatáskeltés volt a cél, hanem egy igazi érzéki filmet készíteni. Mindenképpen érdemes megnézni, szinte kötelező darabnak mondanám!

 
ordas   2019. 04. 11.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én ezt egyáltalán nem tudtam felfejteni, hogy egyáltalán miről is akar lényegében szólni a film. Bár a képi világa valahogy mégis lenyűgözött valahol és az alakítások is nagyon odaszegeztek a székhez.

 
Nik   2019. 04. 08.

Ez a film egy komplett látomásszerű hallucináció, a filmes nyelvezet elég egyedi kitágítása, bár nem mondom, hogy nem láttunk még hasonlót. Mindenesetre megvannak a maga erős pontjai, de az is biztos, hogy csak egy relatíve szűk réteget fog tudni teljes mértékben szórakoztatni.

 
gabcajz   2019. 04. 04.

Gaspar Noétól nem számítottam másra, mint amit ez a film nyújtott, de azért óvatosan minden újoncot óva intenék a rendezőtől, mert lehet, hogy nem azt fogják kapni, amit vártak. Az egész film egy öncélúnak is nevezhető hallucináció, amibe úgy érzem, inkább a néző projektálhat bele értelmet, és arra nem érdemes várni, hogy a film önmagában kielégít effél igényt. A direktor legutóbbi filmjeihez képest én látok előrelépést, de közepesnél jobb értékekelést sajnos nem tudok adni.

Sofia Boutella

A film összbevétele 804 112 dollár volt (imdb.com).

 

A filmhez csupán egy 5 oldalas forgatókönyv készült.

(hp)
 

Az Eksztázis forgatása mindössze 15 napot vett igénybe.

(hp)
 

A film első jelenetét, melyben nincs vágás, több mint egy tucat alkalommal forgatták le.

(hp)
 

Gaspar Noé elmondása szerint az Eksztázis afféle reprezentációja az álmainak és a rémálmainak.

(hp)
 

A filmet írása, forgatása és vágása együtt mindössze 4 hónapot vett igénybe. A nagy sietségre azért volt szükség, hogy az alkotók be tudják mutatni az Eksztázist a cannes-i filmfesztiválon.

(hp)
 

Sofia Boutella egy interjúban elmondta, hogy sokat gondolkodott azon, hogy elvállalja-e a szerepet, mivel a filmnek egyáltalán nem volt forgatókönyve.

(hp)
 

Az Eksztázis Gaspar Noé első filmje, mely R-korhatár besorolást kapott az Egyesült Államokban.

(hp)
 

A film egy női főszereplője, Sofia Boutella a színészi karrierje előtt profi táncosként dolgozott.

(hp)
 

A koreográfiát leszámítva a film teljes egészében improvizáció.

(hp)
 

A film jeleneteit időrendben forgatták.

(hp)
 
Újabb megrázó moziélmény a test, a tudat és a tudattalan mélységeiről a kultikus francia rendezőtől. több»
 
De nem csak technikailag, hanem pszichológiájában is rendkívül figyelemreméltó Noé alkotása. Roppant megragadó, ahogy bemutatja a csoportlélektant, a csordaszellemet, hogy hogyan változik meg gyökeresen az emberi viselkedés egy vélt vagy valós bonyodalom során. több»
 
Korábbi filmjeihez képest az Eksztázis egy sokkal letisztultabb és egyszerűbb alkotás, Gaspar Noé pedig keretek között mintha még jobban működne. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.