2023.09.13 12:37 Juki-onna Olvasottság: 620x
5

Túl sokan és túl sokat sikítoznak egyszerre. Inkább idegesítő volt, mint félelmet keltő.

Sem egy csipet borzongást, sem egy csipet rémületet nem éreztem a film nézése közben, pedig nagyon vártam már, hogy láthassam, mit alkotott a forgatókönyvíró (Akela Cooper). A díszlet nagyon tetszett, korhű volt, elég sötét és félelmetes, és nagyon jó helyszín lett volna egy horror filmhez, amit végigizgulhat a néző. Sajnos ez itt elmaradt, mármint az izgalom. Már a film elején úgy éreztem, hogy egy sablonos és unalmas filmet látok.

Minden egyes ijesztő jelenetet megelőzött valamiféle kopogás vagy lánccsörgés, gyertyák lobbanása, ezzel adták tudtunkra, hogy valami történni fog, és elmúlt annak a varázsa, hogy a frászt hozzák a nézőre. Valak (Bonnie Aarons) elég ritkán tűnik fel szerintem, elenyésző a szerepe, pedig ezzel a sminkkel és rémisztően beesett fekete szemmel igazán ijesztő. Inkább vártuk a zajok után a felbukkanását, mintsem rémisztően hatott volna. Sóhajtást váltott ki belőlem, nem riadalmat.

Túl sokan és túl sokat sikítoznak egyszerre. Inkább idegesítő volt, mint félelmet keltő.

Valak (a leírások szerint a Démonok között a 62. helyen áll) a The Conjuringban debütált a pincében, és a festményes jelenet ütős volt. Hiányoztak ebből a filmből a néző képzeletére bízott mozzanatok, mint ahol Lorraine Warrennel együtt nézzük a festményt, hogy életre kelt, vagy sem Valak? Megborzongott tőle az ember, ahogy Valak a vékony fehér ujjaival megragadta a képkeretet. Ennek a filmnek a nézése közben a közelében sem jártam annak a borzongató érzésnek. Túl sok az iskolás lányok szaladgálása, a jövés-menés, a felesleges szerelmi szá,l és ez elvette a lelkét a filmnek és a félelem érzésének. Miközben néztem a mozit, eszembe jutott az Annabelle 2. – A teremtés című film, hiszen ott is iskolás lányok randalíroznak, de még az is félelmetesebb volt ennél a műnél. Három szereplő is feltűnik a filmben, akik az első részben játszottak (már nem is emlékszem az első részre, felejthető volt, szerintem), Irene nővér (Taissa Farmiga), Jonas Bloquet és természetesen a kedvenc: Valak (Bonnie Aarons). A rendező (Michael Chaves) szerintem nem hozott ki mindent a filmből, vagy a forgatókönyv (Akela Cooper) rossz. A zenére nem is emlékszem. Számomra ez az alkotás ugyanarra a sorsra jut, mint az első rész: megy a süllyesztőbe. Persze mindenki döntse el maga! Jó szórakozást kívánok!

61 Az apáca 2  (2023)

horror | misztikus | thriller

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»

5