2023.09.15 21:50 Ahoj poplacsek Olvasottság: 2950x
1

Itáliai fekete Charles Bronson megmenti a helyieket

A filmet a Charles Bronson -féle Bosszúvágy egy újabb remake-jének tekintem. A kissé lelassult és megőszült frizuráját kopaszra upgrade-elő Denzel Washington nem rezzen össze a rosszfiúktól, hanem mindenlátó mesterként 360 fokban előre átlátja a következő 10 másodperc közelharc kihívásait és jó alaposan megcsihipuhizza a bugris bandát. Ahol és akinek tud segít, beleértve a nála kevésbé ügyes CIA népeket. Akiket Dakota Fanning képvisel, akit konkrétan végig nem ismertem fel, csak a moziból kifelé a stáblistán tűnt fel a neve.

Ezzel el is fogytak a felismerhető szereplők. A cselekmény a Szicíliába helyezett "Altamonte" messziről kitaláltnak hangzó nevű kitalált településen játszódik, amit a mostanában rettentően felkapott Amalfiban forgattak. Ott aprítja Washington mester a miszliket, ott szereti meg a lakosság őt és ő a lakosságot, akiket ezért jól meg is véd a rosszaktól, akik nagyon rosszak pedig. Az egész város el lenne veszve hősünk nélkül, de szerencsére ott van ő.

Itáliai fekete Charles Bronson megmenti a helyieket

A történet klasszikus, a megvalósítás nem tartogat meglepetéseket, minden a már jól bevált recepteket követi. A klisék kiszámíthatóan követik egymást, előre látjuk, amikor valaki mindjárt ki lesz nyírva, meg amikor mindjárt szét lesznek lőve a szobában lévő szobrok stb... Volt azért, hogy tévedtem, az egyik üvegasztal lapja olyan kristálytisztára volt pucolva, hogy azt hittem, valaki mindjárt átszakad rajta, de tévedtem, az asztal megmaradt. Az én jóstehetségem se a régi. Annak ajánlom nagyon sok szeretettel, aki kedveli a régi jó megszokott dolgokat, köztük a klasszikus filmeket egyszerű lineáris idővezetéssel, felismerhető jó és rossz karakterekkel és könnyen érthető, szimpla történettel.

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»

1