2023.09.20 12:47 kabel Olvasottság: <100x
0

Dead Ringers egyszerűsítve

A Birth/Rebirth lényege az emberi élet súlya. Főszereplőink a halál megakadályozásán küzdenek, de hány személyes csatát kell megvívniuk, de milyen áldozat árán tudják csak megtenni ezt? Sajnos azonban, a film nem igazán tud válaszolni a saját kérdéseire, és tematikáját csupán belógatja, nem járja körül rendesen. A szintén idén megjelent Cronenberg sorozat, a Dead Ringers lényegesen mélyebbre ásott bele az anyaság és az élet kérdéseibe, jobban megírt karakterekkel és szituációkkal. Ez a film sajnos meg sem közelíti azt a szintet, annak ellenére, hogy első fele remekül indult.

Főszereplőnk lánya meghal, de egy hullaházi technikus újra tudta éleszteni. Milyen gyerek ébredt fel? Meddig lehet elmenni, hogy a felébredt gyereket életben tartsuk? Milyen joga van egy korábban halott személynek? Ezek érdekes kérdések, kár, hogy a film nem foglalkozik velük, ehelyett csak random ijesztéseket alkalmaz, hogy kitöltse játékidejét. De nincs hörgés, ami ijesztőbb a halál utáni létnél, így folyamatosan vártam, mit fog csinálni a film, és hova viszi elemeit és karaktereit. Azonban egyik pillanatról a másikra vége lett a sztorinknak, és én csak pislogtam a végefőcímre.

Dead Ringers egyszerűsítve

Olyan, mintha egy 15 perc hiányozna a játékidőből, ahol végre megtudjuk, mit történik a szereplőkkel. Sajnálatos, mert mindkét színésznő szépen játszik, annak ellenére, hogy nulla dinamika van közöttük, és a forgatókönyv nem is játszik el ellentétes világképükkel. Értelmezhetetlen számomra, hogy ha már a horror elemekre igen, a karakter dinamikára mért nem mentek rá jobban. Remek színészek nem tudnak kibontakozni, ha nincs jelenet, amikor interaktálhatnak.

dráma | horror | thriller

Egy hullaházi technikus sikeresen újraéleszt egy kislányt, de ahhoz, hogy tovább lélegezzen, biológiai anyagokat kell gyűjtenie terhes nőkből. Amikor a kislány édesanyja, egy... több»

0