2023.10.13 08:38 JRD Olvasottság: 983x
0

Nincs új a Nap alatt...

...szokták volt mondani.

Ez a film sem hat az újdonság erejével, hiszen a Gonosz jelenléte teljes életünk velejárója. Mégsem állíthatom, hogy ez a film nem emelkedik ki a többi hasonszőrű alkotásból.

Nincs új a Nap alatt...

Hamar érezni (ha nem is tudni) lehetett, hogy itt valami misztikus dolog történik, sőt talán azt is, hogy itt bizony lentről jött fel valaki és keveri a kártyákat.

Egy gótikus horrordráma, melyben erősen érződik Edgar Allan Poe történeti alapja, hatása, hangulata is... szerencsére.

Epizódról epizódra haladva élhetjük át az Usherek tündöklését, annak megkopását, valamint a családot sújtó lelketlen alku következményeit.

Carla Gugino színésznő játékát alapban szeretem. Számtalan filmben láthattuk már. Volt ő már szuperkém, szerelmes asszony és most a sorozat egyik központi és sejtelmes figuráját testesíti meg.

Mark Hamill (Star Wars-széria, Luke Skywalker karaktere a legismerősebb a legtöbb embernek) szerepe ebben a sorozatban már nem a harcos szépreményűé, hanem egy amolyan feladatközpontú, lelketlen funkcionáriusé. Bevallom, nekem nagyon tetszett ahogyan megformálta a karaktert.

Sajnos azonban ez az újabb netflixes produkció sem kerülte el a nyilvánvaló ideológiai ámokfutást. A történetben nincs egyetlen hagyományosan és/vagy jól működő kapcsolat.

Van hedonista, drogos, orgiákban gondolkodó Usher leszármazott.

Van olyan Usher, aki az asszisztenseivel van szerződéses (munkaköri leírásban rögzített) szexuális kapcsolatban.

Van biszexuális kapcsolatban élő, folyamatosan drogos mámorban úszó Usher.

Van aberrált szexuális játékokkal működő Usher-házasság...

Még sorolhatnám is, de érdekesebb lesz, ha megnézed.

Érdemes megnézni eredeti nyelven és szinkronizáltan is.

Elolvasni nem különben. Ha van rá módod, tedd is meg. Olvasd el. Jómagam biztosan el fogom olvasni. Szeretném látni, hogy mennyire hű a széria az eredeti történethez.


Úgy gondolom, hogy ez a sorozat nem kisebb sikerre tesz szert, mint a Wednesday és társai. De ki tudja, kinek mi tetszik.

Hogy neked tetszeni fog-e?

Nos, nézd meg, és majd kiderül!

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

dráma | horror

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

0