2023.10.16 08:12 JRD Olvasottság: 403x
1

Pierce Brosnan húzónév, ez tagadhatatlan...

...de ezen a filmen ez sem segített.

Pár perc alatt érezni lehetett, egy idő után pedig biztosan tudni, hogy miről szól, kik a hunyók és mi lesz a vége. Természetesen ebbe is beletettek némi ideológiát, és így a film még mélyebbre csúszott az öncélú ideológiai porhintésben...

Pierce Brosnan húzónév, ez tagadhatatlan...

Ne essen félreértés. Vannak történetek, melyekbe kifejezetten illik egy ilyen vonal, szereplő, karakter. De nem minden filmben! Statisztikailag nincs annyi „más”, mint amennyire igyekeznek azt elhitetni.

Pierce Brosnan – ha nem is minden filmje mestermű – azért igényesen válogatta meg sokáig a szerepeit, és azokban mesterien helyt is állt. Mostanság azonban a színészgéniusz inkább feltűnik egy ócska filmben, ami sokat hoz neki a konyhára. Bevallom, ez számomra nagy csalódás. Hiszen annak ellenére, hogy játszott ő már 007-est, panamai szabót, romantikus férfit... stb., a szerepeibe mindig 100%-kal beletette magát, és a filmek is valamilyen szempontból minőségi alkotások voltak.

Először szinkronizálva néztem meg. Miután végignéztem (végig szenvedtem, végig kecmeregtem), úgy döntöttem, hogy Brosnan miatt adok neki még egy esélyt. Szóval ugyanazzal a s3gg3l megnéztem eredeti nyelven is. Ez sem segített. Noha Brosnan itt is beletette a maximumot, hiszen hihetően játszotta a szociopata, istenkomplexusos orvost – a film eredetiben is elvérzett.

Maga a sztori egyáltalán nem különleges, hiszen tegyük a szívünkre a kezünket: hány olyan filmet láttunk már, ami hasonló történettel, hasonló csavarokkal játszódott? Hát igen... bizony sokat.

Mégsem állíthatnám, hogy ne nézd meg. Inkább azt mondom: Ha megnézed, akkor ne egy pörgős hollywoodi filmet várj, és ne egy ütemes történetmesélést. Szinte már unalmasan és színtelenül peregnek az események.

Ám kinek milyen az ízlése. Ne is hallgass rám, nézd meg, és majd eldöntöd magad!

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

45 Álpozitív  (2021)

horror | misztikus | thriller

Lucy egy bonyolult terhességgel küzd, ráadásul nyugtalanító dolgokat tud meg az orvosáról is.

1