2023.12.06 07:41 Bafam Olvasottság: <100x
1

Ízig-vérig svéd krimi

Mint minden skandináv film, ez is egy egyedi, különleges, igazi csemege a krimi műfaj kedvelőinek, egy élvezetes film, egy családi dráma köntösébe bújtatva. Mindenképpen megéri belevágni, különösen, ha krimi kedvelő vagy.

Maga a cselekmény meglehetősen egyszerű, úgy is mondhatnám, egyértelmű. Egy család három tagját brutálisan kivégzik, megölik, csak a legidősebb fiú maradhatott életben, aki kómában van. A rendőrség nyomozója, Joona Linna százados kezdi el kivizsgálni a bestiális bűncselekményt. Mivel a nyomozáshoz kevés a tényállás vagy bizonyíték, amin elindulhatnának, ezért úgy döntenek, hogy megkérnek egy orvost, hogy hipnotizálja a fiút, hogy azonosítani tudja esetleg a támadóját. A terv beválik, mert ez sikerül is neki a hipnotizálás alatt, mivel a kómában lévő betegek hipnózis alatt beszélhetnek, emlékezhetnek megtörtént eseményekre, dolgokra. Ekkor azonban az orvost és családját magával ragadja a dráma, részévé válnak a történetnek, vagyis belefolynak akarva-akaratlanul is. A kérdés már csak az, hogy sikerül-e közösen a nyomozóval, a családdal és az orvos hipnotizőrrel megállítani a gyilkost?

Ízig-vérig svéd krimi

Ez egy nagyon jól felépített, egyszerű történet. A film eleje és vége különösen erős. Az elszigetelt farmon a csúcsponti jelenet váratlan volt, egy gleccser tó jegére futott busz lassú elmerülése a gyilkossal és a fiúval a film legjobb része. Ez a film egy valóban látványos és izgalmas alkotás a svéd filmipar mestereitől. A színészi játék nagyon jó volt, rengeteg karakterfejlesztés folyik. Kiemelkedő volt számomra az elborult elméjű gyilkos mimikája, szinte féltem tőle a filmnézés közben. Remélem, nem lesznek álmatlan éjszakáim...

dráma | krimi | thriller

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók... több»

1