2023.12.22 00:15 kabel Olvasottság: <100x
0

Legyek az űrben

A film egyedüli jó pontja a set design, az űrhajó klausztrofób belseje remekül fest, a külső jelenetek pedig szintén jól lettek megcsinálva. Sajnos más jó dolgot nem tudok mondani, a sztori kiszámítható, a karakterek közhelyesek és langyosak. Nincs nagyon mélysége senkinek, mindenki egy bizonyos archetípus, mintha valami forgatókönyvírást tanító könyvből hullottak volna ki. Történetünk szerint egy úgynevezett generációs hajó útnak indul a haldokló Földről, hogy egy új bolygót kolonizáljon.

Tegyük félre, hogy kb. 12 ember nem tudja genetikai gondok nélkül újraépíteni az emberiséget. A hajón lévő tinédzserekben azonban picit irracionálisan túlteng a feszültség és a hormonok, és elég hamar egymás gyilkolászásába fognak, majdnem nulla okkal. Az egész sajnos hihetetlen unalmas, mert az első pillanattól tudjuk, ki a rossz, és ki nem.

Legyek az űrben

Ki hal meg mindjárt, és ki éli túl. Szinte mindenki totál idiótán cselekszik, pedig elvileg egész életükben erre a misszióra készültek. Színészi játék is kimondottan gyenge volt, de hát a filmbeli szituációk annyira túl lettek dramatizálva, hogy sztem nincs ember, aki hihetően tudta volna előadni őket. A film legviccesebb jelenete az volt, amikor az antagonista az űr vákuumjával szemben fél kézzel gond nélkül megtartotta magát. Mert minek űrhajós sci-fit csinálni, ha nem tudunk semmit az űrutazásról? Volt itt bármi potenciál egyáltalán? Sajnos, igen, a generáció hajó gondolata egy viszonylag ritkán elkerülő elem filmekben, hisz egy nehéz történetmesélési struktúrát hoz létre. Sajnos itt meg sem próbálták megugrani a kihívást. Két csillag a set designra és Colin Farrell rövid szerepére.

kaland | sci-fi | thriller

Az emberi faj jövője a tét. Fiatal férfiak és nők csoportját intelligensnek és engedelmesnek tennyésztettek, hogy benépesítsenek egy távoli bolygót. De amikor zavaró titkokat... több»

0