2023.12.25 03:48 kabel Olvasottság: 305x
4

Tűzés innen

A Rebel Moon teljesen közepes. Kicsit olyan, mintha közvetlen a forgatási nap előtt találták volna ki az egészet. A sztori szinte minden eleme lopott vagy alulfejlesztett, a látványvilág nagyrészt érdekes, a karakterek nagyrészt érdektelenek, és sajnos az egész film kong az ürességtől.

Bevallom, többször az álom kerülgetett, a narratíva annyira kiszámíthatóra sikerült. Szegény űrvikingeket rettegésbe, tartják az űrnácik, és főhősnőnk összeszed egy csipet csapatot, hogy leigázzák elnyomóikat. A sztori eleje az egyetlen, ami koherensnek hat, és bár hatéves gyerek színvonalán, de bemutatott egy világot és pár totál közhelyes karaktert. A főszereplőn kívül mindenki papír vékony és teljesen egydimenziós, annak ellenére, hogy többnyire jó színészekről van szó. A gonoszak olyan erőltetten gonoszok, hogy egy intelligensebb film erre egy csavart épített volna. A későn érkező inciting incident után végre elhagyjuk a túlnyújtott nyitójelenetet és a film ezen a ponton szétesik.

Tűzés innen

Random karaktereket toborzunk, de egynek sem tudtam sem a nevét, sem bármilyen karakterjegyét megjegyezni, nagyrészük leírása kimerült abban, hogy jól nézzen ki lassítva. Zack Snyder - hűen újabb filmjeihez - itt is a legbutább dialógust vetette be, a szereplők közhelyeket okádnak egymás arcába, és olyan dolgokról beszélnek, amiket a film elfelejtett kifejteni. Narratív szempontból meglepően kevés sztorit kapunk, ahoz képest, hogy ez egy új űropera szériát akarna indítani. A helyszínek, mellékszereplők mind nagyon gyengék és nincsennek kreatívan felhasználva a világépítésre. Ez a legnagyobb baj egy trilógia (?) első részében, alig tudunk meg valamit a világról. Néha szépek a hátterek vagy a földönkívüliek, de az egész olyan AI generált hatású. Snyder akciójelenetei még a rosszabb filmjeiben is látványosak, de itt még ezek is élettelennek és gondolatmentesnek hatnak, és meglepően kevés volt belőlük. A harcok és a koreográfia teljesen véletlenszerű. Természetesen, lassítások itt is túl vannak tolva, de ezt már elfogadom a Snyder filmeknél, mert volt idő (300, Watchmen), amikor tudta igényesen használni a vizualis eszköztárát. Sajnos, ez most csak egy halál unalmas katyvasz lett, ahol már elfelejtettem a hőseinket, mert kontributumok a történetben a nulla felé konvergált.

Nem lehetetlen sok szereplővel jó sci-fit csinálni. A 2009-es Star Trek hasonló mennyiségű szereplőt remekül koordinált, és mindegyikük több volt csak a nevénél. A Dűnére lehet azt mondani, hogy unalmas, de mégis egy érdekesebb világot láttatott csupán pár jelenet alatt, mint Snyder. De, a Rebel Moon legnagyobb baja a forgatókönyv és dialógusok. Ezek a Star Wars Christmas Special szinvonalát is alig érték el, ami elég ironikus, mert ez a film pont valami felnőttesebb Star Wars sztorit akart volna eredetileg prezentálni. Lehet ezt karácsonyi lazulós háttérzaj-filmként felfogni, de én nem azért nézek filmet, hogy kikapcsoljam az agyam.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

4