2024.01.13 12:00 Juki-onna Olvasottság: 1040x
2

A sóvárgás és az irigység, rossz párosítás, de van, akinél bejön! Zseniális a történet!

Olvastam negatív és pozitív kritikákat is a filmről. Vegyes érzésekkel ültem le a tv elé, megnézni a filmet, főleg, hogy megint egy azon személy a forgatókönyvíró és a rendező!: Emerald Fennell. Kivételesen nem csalódtam benne! Azt mondjuk nem értem, hogy miért sorolták vígjáték kategóriába is a filmet, mert el sem mosolyodtam! Inkább döbbenetes a történet. A gazdag emberek helyét átveszik a szegények? Eljött az idő? Oliver, aki egy szegény és sebezhető fiúnak adja ki magát, finoman építi be magát egy gazdag fiú barátjának még mi is elhisszük, hogy egy tragikus múltú és szegény családból származik, aki csak szeretne egy igaz barátot.

Ő is egy ragadozó a sok közül! Itt már a férfiak sem érezhetik magukat biztonságban! De már ki is szemelte az áldozatát! Egy gazdag fiút, Felix Cattont. Beépülni egy családba, mint egy kivert kutya, megtalálni mindenki gyenge pontját, azzal visszaélni és zsarolni és már el is hallgattattunk mindenkit. Szépen csendben mindenki meghúzza magát a vacsoraasztalnál, hiába (az esti vacsoránál a hölgyeken elegáns ruha, az urakon sötét öltöny, nyakkendő) mert mostantól mindenkinek van titkolnia valója, és elindulhat az igazi rombolás! Belülről bomlasztani a legkönnyebb! Mesteri és hihető alakítást nyújt Oliver Quick (Barry Keoghan) a „kivert kutya” és Felix Catton (Jacob Elordi) oxfordi diákok, akik egy másik életben talán igaz barátok is lehettek volna, de van, akinek ez nem elég! A Felix által hátrahagyott spermás fürdővíz lefetyelése számomra inkább azt jelentette, hogy szeretne eggyé válni Felixszel és szeretné az ő helyét elfoglalni a családban. (Mivel olvastam a kritikákban, hogy lesz néhány durva jelenet a filmben, ezért nem lepett meg.

A sóvárgás és az irigység, rossz párosítás, de van, akinél bejön! Zseniális a történet!

Férfiak, akik nem bírják a menzeszt, talán jobb, ha elkerülik! ) A forgatókönyvíró igazán jó útmutatást ad arra, hogy lehet egy családot szétzülleszteni. Első: a családból a leggyengébb láncszem kiválasztása. Persze itt is a nők állnak az első helyen. Elég pár szép szó, és már be is férkőztünk a nők lelkébe, főleg, ha egy magányos lány, akit nem ért meg a családja, na, ő az igazi préda. Utána a családanya, akinek hízelegnek szép szavakkal. Utána jöhetnek a család férfitagjai. Csak ki kell ismerni őket és azt, hogy mik a gyenge pontjaik. (Itt volt egy jelenet, amit az agyam nem tudott befogadni és remélem, csak fekvőtámaszozott Oliver az ágyban. Mint kiderült, nem, de az, hogy az én agyam, hogy fogadja be az ilyen jeleneteket, az legyen az én problémám, senki másé! ) Nagyon tetszett a film, remek színészi alakításokat láthatunk! A zenei aláfestés közepes. Pár híres színész is felbukkan a filmben, mint Rosamund Pike és Richard E. Grant. Mindenkinek jó szórakozást a filmhez! Szerintem érdemes megnézni!

74 Saltburn  (2023)

dráma | thriller | vígjáték

Egy oxfordi egyetemi hallgató belecsöppen egy bájos arisztokrata évfolyamtárs világába, aki meghívja őt különc családja hatalmas birtokára egy felejthetetlen nyárra. több»

2