2024.01.18 20:18 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Meneküljön, ki merre lát!

Láttam, igen, de nem töltött el valami hatalmas boldogsággal, bevallom őszintén!

Joe D'Amato rendezte, és a forgatókönyvet is ő jegyezte az egyik főszereplővel egyetemben, méghozzá George Eastmannel, aki egyben a gyilkost is alakítja.

Meneküljön, ki merre lát!

Mi is a sztori?

Egy csónak sodródik a tengeren, miközben a partra lemegy két fiatal, és a lány gyorsan ledobja a ruháit, és bele is huppan a kellemes hullámok közé!

Odaúszik a csónakhoz, és csak annyit látunk, hogy a víz vérvörös lesz, és a kint maradt srácot pedig valaki egy bozótvágóval megöli!

Snitt!

Julie (Tisa Farrow) egy szigetre igyekszik dolgozni, de lekési a hajót, ám szerencséjére egy kisebb baráti társaság oda igyekszik, és örömmel elviszik a lányt.

Így a csapat immár hattagúra bővült, és a hajóút kellemesen is telik...

De mikor kikötnek, Maggie-nek (Serena Grandi), aki terhes is ráadásul, megrándul egy lépésnél a lába, így a hajón marad!

A többiek viszont elindulnak a sziget belsejébe, és meglepődve tapasztalják, hogy a szigeten sehol senki. Vagyis egy furcsa kinézetű fekete ruhás, középkorú asszonyt látnak, de ő is hamar eltűnik egy kihalt utcasarkon előlük.

A francia család sincs sehol, mármint Julie munkaadói, így egy kicsit megrémülve a helyzettől, együtt alszanak a földszinti előszobában. Ám Julie éjszaka hangokat hall, és lemegy az alagsorba, ahol megtalálja a lányukat, aki ijedtében nekitámad Danielnek (Mark Bodin), akit megsebesít, szerencsére csak felületesen.

Az éjszaka elteltével viszont rémülten látják, hogy Maggie-vel a fedélzeten a hajó egyszerűen elsodródott.

Így a titokzatos nő és ők maradtak egyedül a szigeten, ahonnan nagyon kiút nincsen, hiszen ide hajó is nagyon ritkán jár.

Ezután valamiféle ténfergés kezdődik, és sajnos nagyon lelassulttá, unalmassá vált minden, majd körülbelül az ötvenedik percig nem is látjuk az Antropophagust , aki akkor öl először, méghozzá a sérült Danielnek kitépi a torkát...

Sajnos ez sem tudja elindítani a filmet. Erőltetett és nagyon lapos valami, és a történet is olyan, mintha kezdő iskolások csinálták volna vizsgafilmnek (meg is buktak volna szerintem).

Tisa Farrow sem adott semmi pluszt a filmhez, legalább a kor erotikus nagyasszonyának, Serena Grandinak adtak volna több szerepet, de itt csak a sima áldozat volt. (Sajnos.)

Joe D'Amato messze nem a legjobb filmje, és mégis, ha kimondják a nevét, sokaknak ez a film ugrik be!

A zene sem sikerült, valahogy nem passzolt a filmhez, kivéve, mikor az egyikük lemegy a kriptába, az rendben volt, így Marcello Giombinit sem tudom igazán megdicsérni.

És sajnos az operatőri munka is nagyon esetlegesre sikerült, amit Enrico Biribicchinek „köszönhetünk!”

Szóval ez ennyit ért, nem volt félelmetes, nem volt meg a hatás, hogy valamitől megrettenjünk, egyszerűen egy összetákolt gyenge mozit láthattunk!

Szerintem több szót nem is érdemel!

Margaret Mazzantini, Saverio Vallone, George Eastman, Bob Larson és Rubina Rey...

Említsük meg a nevüket, de ennyi, ők sem hoztak megváltást a filmiparnak!

Az IMDb-n 6,9 ezer vélemény után 5,3/10-es, a TMDB-n 153 értékelést követően 55%!

Nálam ez kettő csillag és 45%! Sajnos, ez nem tudott rám nagyobb hatással lenni...

Finom kis tepertő (töpörtyű), lila hagyma, kovászos házi kenyér és gyümölcstea...

Nincs ennél egészségesebb!

Arra persze vigyázok, hogy kedvenc fotelemben ne morzsáljak! (Olyan sokat...)

horror | thriller

Egy csapat turista szívességből elvisz egy lányt egy közeli szigetre, mert lekéste a hajóját. A sziget látszólag lakatlan, azonban a csoport kis kitérője hamarosan rémálommá... több»

1