2024.01.25 14:22 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
2

Egy bunkerben rekedt film, ami ott is marad.

Az írásom kizárólag a filmről szól, mivel háborúellenes vagyok! A forgatókönyvírótól (Michael Huntsman) rossz ötlet volt két műfajt keverni. Egy háborús film és egy horror? Nagyon jó film lehetett volna, ha szimplán egy háborús filmet ír. A film horror jellege ki is merül abban, hogy látunk pár megégett katonát és egy sötét folyosót. Lapos a történet, és csak annyi történik, hogy a saját bunkerünkből mászunk át az ellenség bunkerébe.

Ott mindenki megőrül, de más nem igazán történik. (Mekkorák voltak ezek A bunkerek? Annyi helység van, hogy eltévednék egy ilyen helyen.) A németek bunkerébe vezető folyosó falai egészen szépek és simák. Sehol egy földomlás, egy törött gerenda, csupa szikla. Még jó, hogy nem voltak letapétázva a falak.

Egy bunkerben rekedt film, ami ott is marad.

Az áramgenerátor is tökéletesen működik, nincs áramszünet. Hogy csinálták ezeket A bunkereket? Komoly fúrógép kellett volna ehhez, hogy ezt megépítsék. Talán megbeszélték az ellenséggel, mielőtt kezdődött volna a háború, hogy várjatok, még elkészülünk A bunkerrel? (Régen elég volt a lövészárok, szerencsére nem tudom, hogy most hogy zajlik ez az egész!) Nem életszerű, szerintem. Mikor a főszereplőink sérülésmentes karórákkal (nem értettem, hogy ez miért lett ennyire kiemelve) a németek bunkerében vannak, azt a parancsot kapják, hogy ássanak, mert csak így tudnak kijutnak innen! Minden szikla és kő! Azért nekilátnak a fiúk! Azt sem értem, hogy miért ásnak, amikor a rádión megerősítették, hogy nincs ott az ellenség. Nagyon alacsony költségvetésű a film, de ez meg is látszik a végeredményen. Pár katonáról szól a film, akik már nem bírják elviselni a háború borzalmait, és megőrülnek. Nem tetszett a díszlet, inkább unalmas lett egy idő után. A klausztrofób érzést felváltja az egyhangúság érzése, és már szeretném, ha vége lenne ennek a vívódásnak, mert semmi nem történik. Egymást támadják meg a katonák, és nincs vége az erőszaknak. (A forgatókönyvíró felébredt, és írt egy ilyen eszement filmet? Mit akart a forgatókönyvíró?) Ennél még én is jobb forgatókönyvet írnék! Ebben biztos vagyok! Katasztrófa az egész! A szereplők számomra ismeretlenek, és ezzel nem szeretnék megsérteni senkit. Biztosan kaptak komolyabb szerepeket, de ez felejthető. Főleg volt egy színész, akinek csak abban merült ki a színészi játéka, hogy kikerekedett szemmel néz mereven, mozdulatlanul. Nekem nem jött be. A zene néha jó, de inkább felejthető. Elnézést azoktól, akik rengeteg munkát fektettek bele ebbe a filmbe. Hívjanak engem, ha jó filmet akarnak csinálni! Jó szórakozást a filmhez! Nekem nem tetszett a film, mindenki döntse el maga! Én egy kicsivel színvonalasabb filmeket várnék el!

27 A bunker  (2022)

háborús | horror | thriller

Az első világháború idején egy bunkerben rekedt katonák csoportja gonosz erővel szembesül, amely lassan egymás ellen fordítja őket. több»

2