2024.02.03 22:06 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Mert így kell ezt csinálni, hölgyeim és uraim!

Na, végre egy olyan mozi, ami hasít, és nem totyog. Aminek van mondanivalója, és nem csak karcolgatja a felszínt!

Sebastian Gutierrez nagyon jó érzékkel nyúlt a témához, ami talán már létezik, vagy talán már nem is olyan távoli.

Mert így kell ezt csinálni, hölgyeim és uraim!

De mit is láttam, nem olyan régen?

Nézzük!

Elizabeth (Abbey Lee) férjhez megy egy nála sokkal idősebb, és persze nagyon gazdag férfiúhoz (szinte hihetetlen), Henryhez (Ciarán Hinds), és ezzel együtt belép a luxus és a pompa világába is...

Rajtuk kívül két ember él velük, a fiatal férfi, Oliver, aki Henry fia és vak (Matthew Beard), no meg a csinos és szexi házvezetőnő, Claire (Carla Gugino).

A ház óriási, szinte bejárhatatlan, és Elizabeth azt sem tudja, mikor merre menjen.

Henry dolgozik, de legalábbis minden reggel elmegy valahová, és csak estefelé tér haza a friss arához...

A kezdeti időkben Elizabeth éli az eltartott és unatkozó nők mindennapjait, dúskál a ruhákban, parfümökben, ékszerekben. De mint sejtjük, ez azért egy idő után nem sok örömet ad a fiatal és nagyon kíváncsi asszonykának!

Henry egy alagsori szobából „tiltja” csak ki Elizabeth-et, de egyértelműen ő pedig csak oda akar bejutni. Belép, és meglátja a lesötétített szobában saját klónjait, ahogy ott sorakoznak a félhomályban. Hihetetlen módon megrémül, és fejvesztve kirohan, de Henry, ahogyan hazaér, hamar rájön, mi történt. Claire és Oliver segítségével brutálisan megöli a fiatal feleséget, majd gyorsan el is hantolják.

Snitt, majd máris újra egy új és gyönyörű Elizabeth...

Csakhogy most, a szoba újbóli felfedezése után (miért nem védik jobban ugyebár?) a klón Elizabeth öli meg Henryt, így a dolgok most a feje tetejére álltak.

Claire, ahogy megtudja, mi történt, szívrohamot kap, és kórházba kerül.

Eközben Oliver és Elizabeth mindent elmondanak egymásnak egymásról. A nagy összecsapás végén megtudjuk, hogy Oliver is Henry klónja, akit Henry bosszúból vakított meg...

Na...

Bonyolódik a helyzet, de aki megnézi, nagyon jó élményekkel és több napi „gondolatokkal” lesz ellátva!

Jómagam már régen láttam ennyire érdekes és izgalmas misztikus thrillert, ami ilyen jól megállja a helyét. Jó rendezés, jó fényképezés, Cale Finotnak köszönhetően, és egy simuló, ám mégis emlékezetes zene, ami Rachel Zeffirának a munkája. Érdekes csavar a végén, és egy elgondolkoztató mozi, ami tökéletesen ki tud kapcsolni!

Kell ennél több?

Az IMDb-n 9500 véleményt követően 5,8/10-es, a TMDB-n 314 szavazat után 62%, nálam pedig öt csillag és 76%, ami már tisztességes!

Sajtchips parmezánnal és házi bodzaszörp. Meg a nagyon kényelmes fotelem, ami egyben a kedvencem is!

horror | sci-fi | thriller

A frissen házasodott Elizabeth beköltözik híres tudós férje fényűző házába, ahol minden és mindenki az ő kegyeit lesi. Csak egy szobába nem mehet be - ám amikor férje... több»

1