2024.02.24 14:48 Zelegor Olvasottság: 162x
0

Sziklaszilárd elvek

Nagyon nehéz egy jó sorozat után kiválasztani a következő olyan sorozatot, ami nagy valószínűséggel tetszeni fog, így a hosszas válogatást követően a Tulsa King nyerte el tetszésemet. Már az első rész alatt egyik kedvenc könyvem főszereplőjére emlékeztetett Sylvester Stallone karaktere, és mivel a következő részek alatt is folyamatosan áthallásokat véltem felfedezni, így kénytelen vagyok megemlíteni Willie Sutton nevét. Ő egy brooklyni bankrabló volt, aki afféle Robin Hoodként élt az akkori társadalmi képben. Egy rendkívül nobilis, gerinces emberként ír róla a könyv, amolyan igazi sziklaszilárd jellemű férfi, akiről csak legendákban lehet olvasni. Sutton és a sorozat fő karaktere nagyon hasonló elvekkel rendelkeznek, és személy szerint engem ez fogott meg leginkább ebben a sorozatban, egy olyan karakter, aki karizmatikus, nemes, példaértékű. Persze nem azt mondom, hogy az „üzletemberről” kéne példát venni, de emberileg nagyon ott van a karakter. Magát a sorozat történetét átgondolva sablonos hatású, egyszerű. Mármint nagyjából olyan, amire bárki számítana egy maffiafilm keretein belül. A megvalósításból kifolyólag, illetve az első pár részre visszaemlékezve meggyőződésem, hogy minisorozat szeretett volna lenni, ugyanakkor a cselekmény folytatásért kiált. Pont emiatt adtam rá 4 csillagot, 10-es skálán értékelve egy nagyon erős 7-es. Nem egy mestermű, mégis vannak benne olyan jelenetek, amik annyira hatásosak, hogy az egyik rész egy érzelmi hullámvasútként maradt meg, nem hittem volna, hogy belőlem ezt ki tudja hozni a sorozat, habár szerintem bárkiben szép emlékeket idézhet az említett jelenet.

Ennek ellenére többet vártam a történettől, ebben a formában túl egyszerű (még a hatásossága ellenére is), mintha másodprojekt lett volna a forgatókönyvíró szemében. Viszont eltekintve a történetről alkotott véleményemtől, abszolút ajánlani tudom, valahogy mindig sikerül beletalálnom azokba a filmekbe, sorozatokba, amik nívós élményt tudnak nyújtani, ez most sem történt másképp.

Sziklaszilárd elvek

Úgy gondolom, hogy a Tulsa King méltó szerepben tünteti fel az ikont, aki a Rocky, avagy Rambo karakterével méltán említhető filmipari legendaként.

91 Tulsa King  (2022)

dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Egy olasz maffiózót követhetünk nyomon, aki azzal a megdöbbentő feladattal szembesül, hogy újjá kell alapítania olasz maffiacsaládját a Missouri állambeli Kansas Cityben. több»

0