2024.02.25 23:58 Zelegor Olvasottság: <100x
0

Mélyen elgondolkodtató sorozat

Elég régen láttam már olyan sorozatot, ami éjszakába nyúlóan nézeti magát, majd egyszer csak azon kapom magam, hogy hajnali 4 óra, és még aludni is kéne. Persze vasárnap hajnalban talán ez még belefér, mindenesetre nem szoktam egy sorozatnak sem szentelni egyszerre ennyi időt. Viszont annyira megfogott a történet, illetve ahogy bemutatták a sorozatban, hogy ilyenkor ösztönösen utána szoktam olvasni, mégis mennyire variálták át a ténylegesen megtörtént esetet. Meglepődésemre azonban a történtek majdnemhogy ugyanúgy zajlottak le, mint ahogy az a sorozatban bemutatásra került, a nevektől, illetve néhány részlettől eltekintve.

A főszereplő ebben az esetben a legfiatalabb áldozat, mivel spoilermentesen szeretnék véleményt írni, így elsősorban Kaitlyn Dever színészi tehetségét szeretném említeni, annyira hatásosan, szituációnak megfelelően érzelmesen, majd érzelemmentesen játszotta el a szerepét, számomra ez volt a Hihetetlen. A két nyomozónő: Merritt Wever és Toni Collette szintén csodálatos alakítást nyújtottak. Ez egy olyan sorozat, történet, ami enélkül a színészi odaadás nélkül nem lehetne teljesnek mondható, ebben a formában viszont kimagasló alkotás. A téma borzalmait, az áldozatok szenvedéseit tökéletesen átadja, számomra a főszereplő volt az, akivel úgymond azonosulni tudtam. Egyes jeleneteknél arra gondoltam, hogy én mit tettem volna a helyében, és ebből kifolyólag reménykedtem benne, hogy nem jut el arra a pontra a karakter. Sikerült amolyan gondolatébresztő hatást elérni nálam, habár ezt bővebben nem szeretném kifejteni, azzal zárnám a gondolatmenetem, hogy ne próbáljunk meg mindent egyedül megoldani, az élet csapatjáték, még akkor is, ha néha úgy érezzük, az egész világ ellenünk fordult, merjünk segítséget kérni. Összegezve: 10/9 (túlzott módon hatásosra sikerült).

83 Hihetetlen  (2019)

dráma

Egy igaz történet Marie-ről, akit azzal vádolnak, hogy hazudott a megerőszakolásáról. Két női nyomozó segít a lánynak a fordulatos ügy felgöngyölítésében. több»

0