2024.03.01 16:57 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Egy magyar indie thriller, ami nem is volt annyira rossz!

Valaki felkel az ágyából, és pillanatok alatt megváltozik az élete!

Linda (Ágnes Magdolna Kovács) férje meghalt, gyereke nincs, állása sincs, és folyamatosan a legjobb barátnőjének a férjével hetyeg...

Egy magyar indie thriller, ami nem is volt annyira rossz!

Gyógyszerre iszik, és nem foglalkozik a másnappal, a számláit már régen nem tudja fizetni, közel a nő összeomlása...

De kap egy e-mailt és egy telefont, hogy egy állásInterjúra hivatalos...

Összekapja magát, és elmegy a lepukkant helyre (amit éppen nem értek), ahol senkivel nem találkozik, csak két halálra ítélt férfivel, akit egy harmadik személy kinyír!

Linda kirohan az épületből, és telefonálni akar a rendőrségre, de egy kellemes férfihang veszi fel, és elmondja neki, hogy egy napig csak vele fog beszélni, mert tervei vannak vele, és ha valakit merne értesíteni, akkor őt és a hozzá közel állókat is megöli!

Majd egyértelmű utasításokat is ad neki, mi legyen a következő lépése...

Nincs mese, az éjszakát egy erdő mellett tölti, és utasításra beül egy szórakozóhelyre, ahol a pincérnő egy papírt ad át neki, amin egy régi, saját önéletrajza van, térkép egy motelhez és a régi munkahelyéről papírok...

Majd mikor beül a kocsijába, a gyilkos közli vele, hogy a hátulra becsempészett hűtőtáskában egy emberi máj van! (Igaz, ennek jelentősége nem lesz.)

De a gyilkos elismeri, hogy a máj az egyik barátnőjéé, aki kirúgatta a cégtől!

Majd a távolból leteríti a pincérnőt is, aki kijött a parkolóba, hogy túl sok pénzt adott...

Majd irány egy motel, ahol ismét új utasításokat kap. De most már Linda is közel áll ahhoz, hogy tudja, ki a gyilkos, ki követi minden lépését!

A motelban egy nőt és a gyermekét látja, ahogy hintáznak és nevetgélnek egy játszótéren. Ők a gyilkos családja, és egy éve meghaltak.

A film végére kiderül a férfi indoka is, miért gyilkol.

A régi cégénél a két főnöke pedofil volt (vajon miért ismerős a téma?), és azért ölte meg őket azon az elhagyatott helyen, Lindának pedig egy próbatétel, hogy kilábal-e abból a mocsokból, amiben most él.

Majd látjuk, hogy a gyilkosunk éppen a galloknál próbál szerencsét, hiszen tökéletesen beszél franciául, és ott várja meg, hogy lecsillapodjanak az ügy hullámai!

Linda?

Reméljük, új életet kezd!

Az IMDb-n 79 vélemény után 6,5/10-es, a TMDB-n 3 szavazat után 60%, nálam pedig az indie és kis költségvetésű filmek iránti tiszteletből 66% és négy csillag, de hozzáteszem, volt egy pár logikátlanság és érthetetlen jelenet...

Tejfeles csirkepaprikás és narancslé...

Kedvenc fotelem pedig most is nagyon kényelmes...

1