2024.03.03 12:02 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

Egy nős férfi segélykiáltásai

Al Bundy (Ed O'Neill) egy meggyötört lelkű családapa, akinek a legszánalmasabb élete van a Földön, aki mellett úgy elsuhant az élet, hogy észre sem vette. Ami megmaradt: két szemtelen kölyök, Kelly Bundy (Christina Applegate), a könnyen megszerezhető nő és Bud Bundy (David Faustino), pont az ellentéte, a feleség, aki egy vörös hajú, lusta, tűsarkakon tipegő, munkanélküli sárkány, Peggy Bundy (Katey Sagal), akinek a hangja úgy vág, mint a beretva és a dicsekvő szomszéd házaspár, akik boldog életet élnek, és ezt nem is rejtik véka alá. Bundy, aki minden reggel munkába megy, a kis szürke öltönynadrágjában, nyakkendővel, megsemmisülve, éhesen, és mégis minden nap optimistán lép be az otthonába munka után, hogy talán finom meleg vacsora és szerető család várja otthon. Bundy, aki retteg a ronda, kövér nőktől, akik erdőtüzet okoznak a belső combjuk súrlódásával, akik mindig kicsi cipellőket vásárolnak a tepsi lábukra, retteg a kölyköktől és a nyilvánosan szoptató nőktől. Nagyon jó a szövegkönyve, tele van iróniával. Könnyek nélkül együtt sírunk és együtt nevetünk Bundyval. (Csodálom, hogy nem mondta, hogy elmegy egy doboz cigarettáért, és soha többé nem megy haza. Már láttunk ilyet.) Ez egy igazi szatíra. Egy gazdag boldog család életét sóvárogva nézve, most egy reálisabb amerikai család életébe nyerünk betekintést. Emberközeli a téma. Kicsit családellenes a történet, de ez ne riasszon el senkit, mert amit kapunk, rengeteg humor. Bundy egy szerethető figura, akit úgy eltapos a családja, mint a csikket. Utálja az életét, a munkáját, a családját és a szexet a feleségével, aki szerint nem ért a női testhez, de csak akkor, ha a feleségéről van szó, és mégis mindig hazamegy, és nem lép félre. Élete egyetlen gyönyörű és büszke pillanata, hogy négy touchdownt szerzett egy középiskolai futballmeccsen, és mégis minden este hazamegy. Gondolom, sokan látták a sorozatot, mint ahogy én is, de újranézve még mindig jó.

A színészek teljesítménye igazán pazar, főleg Bundyé. A magyar szinkron is tökéletes, mint mindig.

Egy nős férfi segélykiáltásai

A forgatókönyvet tizenhárom ember írta (nem sorolom fel őket), és el sem tudom képzelni, hogy miken mehettek keresztül, vagy, hogy miket láttak és hallottak, hogy papírra vetették ezt a történetet. Az öt rendező (nem sorolom fel) is nagyszerű munkát végzett. Ha valaki még nem látta a sorozatot, érdemes megnézni, sokat tanulhatunk belőle. Jó szórakozást!

szatíra | vígjáték

Al Bundy, Peggy Bundy és gyermekeik, Kelly és Bud a külvárosi Chicagóban élnek. Bár életük nem feltétlenül mintaszerű, története a külvárosi Chicagóban zajlik. Korántsem... több»

1