2024.03.08 21:52 Ahoj poplacsek Olvasottság: 170x
1

7/10 – Sok hűhó

Nos gyerekek, az elején azt mondtam, hogy hű, de sz*r film, atyaég, aztán elkezdett összeállni a kép a mindenütt elhelyezett jelekből, hogy amit látunk, az egy Bill Sexpir feldolgozás (Sok hűhó semmiért). Falakon, könyvgerinceken meg mindenféle random helyeken elhelyezett idézetek, szereplők szájába adott komplett színházi mondatok stb. stb... Ja igen, a két főszereplő neve Bea és Ben, vö. Beatrice és Benedick, ha bárkinek maradt volna még kétsége.

Ennek az irodalmi összefüggésnek a felfedezése nagyot javított a nézésélményemen, onnan fogva jobbára azzal voltam elfoglalva, hogy kerestem a párhuzamokat Shakespeare darabjával, és hát voltak bőven. Nem szabályos feldolgozás, a cselekmény mondjuk, hogy laza szálakkal kapcsolódik az eredeti drámáéhoz.

7/10 – Sok hűhó

Ez, hogy visszanyúltak a klasszikus színpadi vígjátékhoz, kétségtelenül kreatív húzás volt. Bár lehet, hogy a célközönség nagy részének totál nem fog feltűnni semmi belőle. A másik kreatív megoldás a film végén a néhai popzenei slágerre épülő, a bollywoodi filmvégi össztánchagyományra ütős hollywoodi válasznak szánt, a dalszövegre komponált, a filmből kiragadott jelenetek kicsavarásával képzett helyzetkomikumokból összesnittelt jópofáskodás a szereplők részéről. Bocs, ez túl bonyolult mondat lett, de már nem szerkesztem át, aki érti, érti.

Na annyi jót írtam, de azért nem ennyire rózsás a helyzet, ha a klasszikus dráma összefüggést levonjuk, kifejezetten átlagos, helyenként gyengécske romkomot kapunk maradékul, ami egy klasszikusan csajos műfaj, ezért, hogy a női nézőket elkísérő férfiaknak is jusson valami kárpótlás, a ragyogóan tehetséges testalkatú Sydney Sweeney-t a film minden második percében jól megmutogatják nekünk minden szögből. Az összeszorított és feltolt dekoltázs témakört még erősen túl is tolták, mondom ezt mint hetero férfi. Apropó, láttam némi hozzászólói hörgést a leszbikus ifjú pár kapcsán, nem kell ezeknek a szörnyűködéseknek hitelt adni, tényleg leszbikusok, úristen, mindmeghalunk, de ez egyáltalán nem jelentős eleme a filmnek, homofóbok is nyugodtan megnézhetik, nem lesz bajuk tőle.

romantikus | vígjáték

A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát azt... több»

1