2024.03.11 18:14 Emmersson Olvasottság: 3474x
2

A kör bezárul

Elfogult vagyok, így egy plusz csillag ment az európai produkciónak. Igaz, így is inkább négyes fölé. Meg aztán sci-fi/dráma, szóval nagy reményekkel ültem elé.

Egy milliárdos üzletasszony két asztronautának finanszíroz három hónapot egy nemzetközi űrállomáson. Egy napon egyikük, Paula (Peri Baumeister) jelet fog. Ezzel két gond van. Az egyik, hogy egy kisfiú hellózik rendszeres időközzel, a másik, hogy jel árnyékban van az állomás, így az adást csak az űrből foghatják. Paula megbeszéli társával, Hadival (Hadi Khanjanpour), hogy a két másik űrhajósnak nem szólnak, sőt, egyelőre senkit sem tájékoztatnak. Úgy döntenek, keresik A jel forrását. Közben Paulát lázálmok és kényszerképzetek gyötrik, nem tudja sok esetben, mi valós, és mi a képzelete szüleménye. A fellövés előtti időszakban használt tudatmódosítókat, ezek utóhatásai lehetnek az álmok. Mikor mégis megosztaná felfedezését a másik két társával, a rögzített felvételen egészen más hallható. Vajon hallucinálta a kisfiú hangot? A küldetésük lejár, így visszatérnek a Földre. Érhető okokból a nő nem szeretné elmondani, mi történt az űrállomáson, de mégis beszélnie kell valakinek róla. Ezalatt a „földi csapatot” is megismerhetjük. Ők Sven (Florian David Fitz) és Charlie (Yuna Bennett) – Paula történelemtanár férje és siket lánya. Együtt aggódnak és izgulnak a kilövés alatt, majd később a visszatérésnél. Charlie már akkor furának látja anyját a képernyőn keresztül is, amikor kiszáll a kapszulából. Apa és lánya már nagyon várja haza Paulát, még a házat is feldíszítik. Amikor a repülőtéren már órákat késik a gép, egyre jobban aggódnak, majd jön a kétségbeejtő hír, hogy a repülő eltűnt a radarról, nem tudnak kapcsolatba lépni vele. Az FBI kihallgatja Svent és Hadi feleségét is. Később megjelennek a házuknál, és egy felvételt játszanak le, melyen jól hallható, hogy Paula a pilótafülkében tartózkodik. Kikerül a hír a sajtóhoz. Miután roncsokat találnak az óceánban, egy csapatnyi hozzátartozó tüntet Svenék háza előtt, mert úgy vélik, felesége és társa eltérítette a járatot, így ők a felelősek szeretteik haláláért. A férj ócska, régi, állandóan kikapcsoló és lemerülő telefonjára időközben megérkezik egy régebbi, furcsa üzenet, melyet felesége mondott fel. Képbe kerül még egy különc fanatikus idősebb nő, aki már korábban hallotta egy régi szovjet rádiócsatornán ugyanazt A jelet, mint amit Paula az űrben. Egy szigorúan bizalmas akta is bonyolítja a helyzetet. Mi és ki áll a háttérben, mi tartalmaz az akta? Miért zuhant az óceánba 178 utas, köztük a két asztronautával? És ki küldi A jelet? Mindenre választ kapunk, ha megnézzük a négyszer egyórás sorozatot.

A kör bezárul

Ajánlom.

72 A jel  (2024)

dráma | misztikus | sci-fi

Amikor egy űrhajós rejtélyes módon eltűnik egy küldetés során, a férje nyomozni kezd, miközben próbálja egyedülálló szülőként is megállni a helyét. több»

2