2024.03.12 10:26 Greta Olvasottság: 454x
2

Sok hűhó

Lehet, bennem van a hiba, elnézést a film kedvelőitől, de a figyelemfelkeltő kezdet után én határozottan untam az erőltetett fordulatokkal tűzdelt, valószerűtlen ámokfutást, ami minden szálon a semmibe futott.

Így nem sikerült megkönnyeznem az érzelgős befejezést sem – úgy tesz, mintha lenne valami mondanivalója, de nesze semmi. (Ja, hogy fogjunk össze, mi, emberek... ok.)

Sok hűhó

Ahogyan az egész produkció „jó filmnek” álcázza magát, de nem az. Csak egy gyenge történet fantáziátlan eszközökkel, amit a tisztességes rendezői és színészi munka mutat többnek önmagánál.

Az anya-apa-lánya trió elég szépen működik, de a többi szereplő kiszámítható, sematikus ad hoc figura, értelmetlen cselekmények sorozatában. Villanásnyira feltűnnek és eltűnnek, de minek?

SPOILER! Vajon mi szerepe volt a történetben a titokzatos öregasszonynak, vagy az öregúrnak a titkos aktával? Az agresszív, gyászoló férfinek a tömegből? Semmi. Nagyjából felvázolt, üres karakterek, hitelesség nélkül. Miért kóricálhat csak úgy egy ilyen jelentőségű akta valakinél? Miért nem sérül meg senki egy szakadékba lökött autóban? Miért bízná valaki a kivégzést egy bizonytalankodó asszisztensnőre A jelen lévő profi fegyveresek helyett? Komolyan: halottnak tetették magukat, és bevették? :) stb... Csak lestem, hogy meddig lehet fokozni ezt a sok sületlenséget, miközben a sztori lényeg és mélység nélkül marad, majd kap egy „szeressük egymást, gyerekek” lezárást.

A science-fiction csak keret, hangsúly nélkül, összeesküvés-történetnek kidolgozatlan, realitásérzék nélkül. Családi drámának elmegy. Kivitelezésre megérdemelné a három csillagot, de csak kettőt adok, mert dühítően álságos.

72 A jel  (2024)

dráma | misztikus | sci-fi

Amikor egy űrhajós rejtélyes módon eltűnik egy küldetés során, a férje nyomozni kezd, miközben próbálja egyedülálló szülőként is megállni a helyét. több»

2