2024.03.19 18:56 kabel Olvasottság: <100x
0

Fura film ez, egyfelől szépen bemutatja, milyen az ismeretlen megértésének vég nélküli keresése és az abszurd természetfeletti furcsaságok emberekkel való találkozása. De csak azért, mert fogalmam sincs, mit néztem majdnem egy órán keresztül...

Borzasztó színészek jelenetekben kínlódtak, és mondogattak szavakat egymásnak, de minden elég véletlenszerűnek és randomnak tűnt. Motivációk, vagy egyszerű narratív pontok alig vannak létrehozva, és megérteni, miért történnek dolgok, szintén inkább talány, mint tény. A trailer alapján azt hittem, ez valami lovecraftos sztori szatíra és fekete humor keverék kalandfilm lesz, de még mindig nem vagyok biztos, a rendező direkt rakott bele viccesnek ható jeleneteket, vagy a színészek ennyire nem tudták kivitelezni a feladatot, és ez lett az eredmény.

Akadnak oké, dolgok, mint például a maszkok, a főszereplő fószer karaktere, illetve a filmbéli rituálék valószerűtlensége, de ezeket mind magas szintű dilettantizmus lengi körül: Pl. a jelenetek esetlenek, és mintha ott helyben lettek volna improvizálva, a fiú karakter minden mondata kínos, a világítás furcsán kivitelezett, és az akciójelenetek kimondottan gagyinak hatnak. És nem tudom, ez direkt van-e, vagy nem? Ha meg ezt meg kell kérdeznem, úgy érzem, baj van, és a film nem érte el a célját. Saját szellemi békém miatt nem néztem végig ezt a történetet, de valahogy kétlem, hogy a végén jött elő a Scorsese a rendezőből, és minden jelenet értelmet talált.

A kérdés innentől az, hogy ez egy „olyan jó, hogy már rossz” film-e. Hisz a készítők megpróbáltak valamit, az látványosan nem sikerült, és az egész film kicsit viccbe csúszik át emiatt. De annyira meg talán nem mondanám szétesettnek vagy örültnek a filmet, hogy mondjuk Neil Breen nyomdokaiba lépjen. Szer hatása alatt tudom csak javasolni ezt az időrablást.

horror

1930-ban Russel Marsh tengerészkapitány meglátta a fényt, 93 évig nem volt a saját teste, és kimondhatatlan tetteket követett el Dagon ezoterikus rendjének nevében. Most szabad,... több»

0