2024.04.02 12:35 kabel Olvasottság: 524x
1

Középkori, olcsó John Wick klón

Oké, ez a film nem találja fel a spanyolviaszt, de meglepően akciódús és bár kimondottan olcsónak tűnik, ez nem állította meg, hogy végtelen harcokat pakoljon jeleneteibe.

A történet szerint egy hercegnőt hozzá akarnak adni egy gonosz, rossz, nagyon rossz herceghez, aki ezzel akarja megszilárdítani a hatalmát(?). Hercegnőnk azonban harcosnak tanult egész gyermekkorában, és nem az a típus, aki könnyen belemegy egy ilyen jegyességbe. Nagyon hamar elkezdi a gonosz herceg katonáit gyilkolászni, és valahonnan odakerült, kínai mentora segítségével meg sem áll a hercegig.

Középkori, olcsó John Wick klón

Ezek elég repetitív harcok, és szerintem még lehetett volna kis kreativitást beleölni a kivitelezésbe, mondjuk nem mindig kardokkal és tőrökkel kellett volna szurkálni egymást. Főszereplőnk sokat ugrándozik fel-alá, és leginkább a vágás ereje menti meg szituációkból. A díszletek elég limitáltak, az a hatás, mintha minden fal papírból lenne, ami kimondottan vicces egy középkori vár esetében. Sokszor ugyanazon a lépcsőházban vagy folyosón harcolnak szereplőink, olyannyira, hogy egy ponton ez már kicsit Monty Python hatású volt. A CGI kimondottan gyenge, de a rendező szerencsére nem használta agyon. A film kicsit olyan, mint egy középkori, low budget John Wick, legalábbis annak a stílusát próbálták lemásolni a legjobban. A gyorsan mozgó, nagy látószögű optikával felvett jelenetek és kamera rázás nélküli akciójelenetek igazából nem is voltak rosszak. Azonban ez csak részben működött, mivel – bár a harc koreográfia ügyesen volt összerakva – főszereplőnknek nem igazán tudott mindent kivitelezni. Egy kicsit uncsi volt egy idő után, ahogy végtelen katonát gond nélkül lemészárol.

Sajnos csak egy pontig érdekes, hogy egy vékony kiscsaj hogy szed le egy állig páncélban lévő katonát. A film nem igazán emelte a tétet az utolsó harmadában, sőt, az utolsó harcai messze a legunalmasabb. Semmi értelme sem volt a realisztikus dolgot erőltetni, a sztori pont azért működött, mert totál túltolt minden jelenet, és pont hogy még őrültebbre kellett volna ezeket venni a lezárásban. Színészkedés katasztrófa rossz volt, arról nem ejtenék több szót, csak akció miatt érdemes elaludni ezen.

Marad olcsó, de szórakoztató B-filmnek.

58 A hercegnő  (2022)

akció | dráma | fantasy | thriller

Amikor egy erős akaratú hercegnő nem hajlandó hozzámenni a kegyetlen szociopatához, elrabolják és apja kastélyának egy távoli tornyába zárják. Mivel bosszúszomjas kérője el... több»

1