2024.04.03 23:07 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
1

8/10

(a tehenek)

Ez a mondat akkor hangzik el, amikor Russo apuka (Leo – alakítja Ray Romano, aki az író, rendező és főszereplő egyben) egy autózás közben beköszöntő kínos pillanatban mindenféle hülyeséggel igyekszik elterelni a figyelmet.

Hát ilyen hangulatú ez a film, minden pillanatában benne van a dráma és ugyanakkor egy ilyen fura, de remek humor is.

A népes és zajos, nagypofájú Russo család egy saját építőipari kisvállalkozást visz Queensben, ott dolgozik a családfő és megannyi fia, köztük Leo. A fia, Ropi egy félénk gyerek, de nagyon nagy kosárlabda-tehetség. Ennek ellenére otthon az van neki megírva, hogy majd ő is beáll a családi vállalkozásba a középiskolát követően, és csinálja azt, amit a többiek. Ezen a ponton felfedezi egy játékosmegfigyelő, és kiderül, hogy Ropinak van esélye sportösztöndíjjal bekerülni egy egyetemre, ami az amerikai tandíjak mellett elképesztően nagy lehetőség. Leo úgy gondolja, hogy ez lesz a fiának való út, ezért minden erejével elkezdi támogatni abban, hogy ez megvalósulhasson. Ez nem is olyan egyszerű, mert ehhez beavatkozik a fia párkapcsolatának alakulásába, eléggé átlépi az egészséges határokat. Persze ez az út is jószándékkal van kikövezve, mint a pokolba vezető.

Elsőre úgy fest, itt Ropi körül forog a történet, de aztán kiderül, hogy a film elsősorban Leóról szól. Vagy mindkettejükről. Kettőjük útkereséséről. Meg kicsit a családjukról. Egy családi dráma, sok szerethető szereplővel, hangosan kimondott gondolatokkal és érzésekkel (mégiscsak olasz családról van szó, egy nagyon szórakoztató olasz családról). Roppant szívmelengető film.

dráma | vígjáték

Leo és Angela Russo egyszerű életet élnek Queensben, körülvéve zsarnokoskodó olasz-amerikai családjukkal. Amikor kiderül, hogy a fiuk, "Sticks" sikeres lehet a középiskolai... több»

1