2024.04.11 11:05 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Magyarázatra szorul

Tisztázzuk!

Az öt csillag Bruce Lee megmaradt felvételeinek és végül is a pagodás, szintenkénti bunyójának szól, ami zseniális lett!

Magyarázatra szorul

Maga a film története nem kifejezetten erős, hiszen szinte csak a harci jelenetekből táplálkozik...

Mi is a története Bruce Lee utolsó filmjének?

Billy Lót (Bruce Lee), a nagyon sikeres színészt egy Steiner (Hugh O'Brian) nevű helyi maffiózó felkéri, hogy működjön együtt vele és szervezetével, ám Billy kifejezetten határozottan visszautasítja az ígéretesnek tűnő ajánlatot. Válaszképpen Steiner és a gyilkos hajlamokkal megáldott főnöke, Dr. Land (Dean Jagger) simán ráküldik embereiket a sztárra és gyönyörű énekes barátnőjére, Ann Morrisra (Colleen Camp).

Egy forgatás során (ami egy bevágás egy régebbi Bruce Lee-moziból) Land egyik embere golyót repít Billybe, aki bár nagyon súlyosan megsérül, hihetetlen módon túléli a támadást.

Majd miután teljes épségben felépül, elhatározza, hogy megrendezi a saját temetését, majd különféle álruhákba bújva felkutatja a bűnbanda tagjait, hogy egyenként megölje őket, tisztességes, ámde halálra menő küzdelemben...

Robert Clouse kissé hányaveti módon rakta össze a filmet, dublőrrel, összevagdosott részekkel, montírozással, maszkokkal...

A film kb. „80%”-ban Lee filmes dublőre, a megmaradt „20%”-ban maga Bruce Lee régebbi felvételeiből építkeztek...

Erőltetett, kissé lapos színészi játékok, néha ripacskodó színészek, és a dublőr, Lee-t utánzó, vijjogó hangjai sem lett autentikus, sajnos...

Dan Inosanto, Kareem Abdul-Jabbar (archív), Chuck Norris (archív), Tony Leung Chiu-Wai, Sammo Kam-Bo Hung és Roy Chiao harci jelenetei emelték a film színvonalát!

Bruce Lee pedig örök és megismételhetetlen...

Öt csillag, de csak Lee miatt!

Az IMDb-n 22 ezer vélemény után 5,9/10-es, a TMDB-n 637 szavazatot követően 64%!

Nálam pedig csak Lee miatt öt csillag és 85%!

Egy kis vajas kenyér, felvágott, jégsaláta, uborka...

Persze hogy kedvenc fotelemben.

akció | dráma | krimi | thriller

Billy Lo egy filmszínész, akit a helyi maffia zaklat - azt akarják, hogy Billy és az énekesnője nekik dolgozzon. Miután Billy többszöri erőszakos követelésüknek sem tesz eleget,... több»

1