2024.04.15 23:45 Robinson76 Olvasottság: <100x
0

Történet egy ikonikus bombázóalakulat hős pilótáiról

A sorozatban egy bombázóalakulat mindennapjait követhetjük nyomon, mégpedig a 100. Bombázó Csoport pilótáinak és az alakulat más pozícióban szolgáló harcosainak életét mutatják be nekünk a készítők. A széria, a korábbi sikeres háborús filmek és sorozatok színvonalát hozza, felhasználva a modern technológiai újításokat, de mindvégig ragaszkodva a régi értékekhez. Egy igazán látványos és szórakoztató sorozatot kapunk az alkotóktól, akik rendkívül hitelesen mutatják be a pilótákat, akik az európai hadszíntéren B-17 bombázóikkal fényes nappal támadták a német háborús infrastruktúrát, hatalmas áldozatokat hozva.

A sorozat első felében bevetést bevetés követ, de mielőtt egyhangúvá válnának a harci jelenetek, kapunk valami mást is. Láthatunk bajba került bombázót és annak idegen területen földet érő személyzetének viszontagságait, az életüket kockáztató ellenállókat és spicliket, menekülő nácikat és közeledő szövetségeseket. A rommá lőtt városok és hadifogolytáborok mindennapjai is sajátos atmoszférát teremtenek, de a széria akkor válik igazán érdekessé, amikor egymást érik a veszteségek és új személyzet érkezik, valamint feszültséget teremt az angol pilóták jelenléte is. A történet az összeomló náci hadigépezet és Németország végső kapitulációjáig tart, egyfajta keretbe foglalva a sztorit.

Történet egy ikonikus bombázóalakulat hős pilótáiról

A grandiózus mű végül sikerrel zárul, mert túl azon, hogy hitelesen és remekül tudja megidézni a kort, és megteremteni a kellő atmoszférát, egyben méltó emléket is állít a hős pilótának. Az utolsó rész pedig remekül zárja le a szériát, megkoronázva az egészet. Igazi remekmű!

akció | dráma | thriller

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»

0