2024.05.28 23:47 Kinga Kecskeméti Olvasottság: <100x
0

Amikor hiába várod, hogy majd megérted!

Ez a film akár jó is lehetett volna, de nem lett az.

Lehet, hogy baj van a felfogásommal, vagy túl élénk a fantáziám, de teljesen tévútra vitt.

Amikor hiába várod, hogy majd megérted!

Már a címe is megtévesztett. Gondoltam, a plakáton ők a tiszta lelkű szerelmesek, de nem lehetnek egymáséi, mert a nő egy másik férfihoz tartozik.

Semmilyen jel nem mutatta azt, hogy ez a szerelmespár kicsoda és mit csinál. Abból, hogy a nő, Ruth (Rooney Mara) az elején azt mondja: „el akarok menni, utálom ezt a viskót, nem akarok börtönbe kerülni”, még nem lettem okosabb.

Aztán ültek este a kocsiban egy ház előtt, vártak, Bob (Casey Affleck) elővett egy pisztolyt, és vártak tovább. Hirtelen elsurrant előttük egy fickó, Freddy (Kentucker Audley) szintén fegyverrel a kezében. Na, gondoltam, őt akarják lelőni. De nem teljesen így lett. Kivonult a „száztagú rendőrzenekar”, körbevették a házat, amibe a szerelmesek berohantak. Én meg csak vártam, vártam, vártam, hogy mikor fogok megvilágosodni.

De még káoszosabb lett a helyzet. Kiderült, hogy a besurranó fickó, Freddy meg ők ketten együtt nevelkedtek a fickó apjánál (Keith Carradine). Ezek után mégiscsak valami szerelmi háromszögre gyanakodtam, és vártam a csattanót, hogy majd a végén mindent megértek. De nem így lett. Semmivel se lettem okosabb.

Végül más oldalakon kutakodtam, és így sikerült nagy nehezen megfejtenem a rendező szigorú titkolózását. Esküszöm, magamtól soha rá nem jövök. Teljesen más szemmel néztem volna a filmet, ha ad némi előzményes útmutatót, kedves rendező úr.

Vagy tényleg én vagyok ennyire gyenge felfogású, és mindenki más értette rajtam kívül?

dráma | krimi | romantikus

Egy törvényen kívüli férfi megszökik a börtönből, és Texas hegyvidékén keresztül elindul, hogy újra találkozhasson feleségével, és megismerje sosem látott lányát.

0