2024.06.16 00:51 fankbringa Olvasottság: 221x
4

Zsaruk az igazság mellett

A Bad Boys bája a főszereplők egyedi dinamikáján alapul. Azon, ami nem pótolható és nem tanítják. Képes-e a párosunk újra nagyon alkotni együtt?

A sok csalódottságot tartalmazó kritikák miatt félve ültem be az előadásra. Arra számítottam, hogy nem fog tetszeni. Szerencse, hogy végül megnéztem. Egy jó filmet hoztak össze. Szeretjük a főszereplőket, és szeretjük azokat a jól bevált konfliktusokat is.

Zsaruk az igazság mellett

A film tele van húsvéti tojásokkal. Ezzel kedveskedik a film a sorozat rajongóinak. Ott van például a vége főcím, ami alatt felcsendül a 3. rész főcímzenéje. És ott van Michael Bay mint sofőr. A pofon után eltűnt Will Smith megjelenése is már felér egy csodával, mintha vendégszereplésen lenne, pedig nem, eddig is benne volt a sorozatban.

A rosszfiúkat az teszi naggyá, hogy képes a saját viccein nevetni, képes olyan intenzív civakodást mutatni a képernyőn, amit nem látni máshol, és képes olyan bugyuta poénokat felhalmozni, hogy egy pillanatra sem gondoljuk komolynak a filmet. Minden jelenetben van valami akció, amihez kaszkadőr és grafika is szükséges. Mindezt azért, hogy egy percre se veszítsen a film a lendületéből.

Nekem nagyon tetszett az, hogy a kölyök épp a Battlefield 2042-vel játszott, mikor szólt a telefon, és elindult a háztámadás pont úgy, ahogy a játékban is történne. Időnként váltunk belső nézetes módra s, hogy teljesebb legyen az élmény.

Martin Lawrence megöregedett. Már nem olyan vicces az alakítása, és már nem olyan fürge sem. Megkomolyodott, ami jót tett a karakternek. A párbeszédek hol viccesek, hol fárasztóak. Több ponton nézelődtem a székemben, annyira messze állt tőlem a jelenet. Ezt és a hozzá hasonló negatívumot tudom felhozni, hogy miért nem ér maximális csillagot. A lendület, a szédítő akciók, a poénok egyszerűen magával ragadóak. Nem lehet félbehagyni a filmet. Méltó folytatás lett.

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nyomozók ismét egy kemény balhéba keverednek. A páros egy korrupciós botrány nyomába ered, amely egyenesen a miami... több»

4