Amikor már minden elképzelhető elmebajt leírtak és megfilmesítettek, amikor már minden lehetséges szörnyalakot bemutattak, amikor már minden mitikus lény feltárta előttünk motivációját, nem marad más fenyegetés, mint az egyszerű háztartási eszközök. Van-e rémisztőbb dolog, mint egy életre kelt ágy, amely emberekkel táplálkozik? Egy ősi álarc, amely átalakítja viselőjét? Egy gyilkosan féltékeny, szerelmes személygépkocsi? Egy vérszomjas ipari vasaló és hajtogató gép? Egy elmét megszálló tévéműsor? Egy gyilkos játékbaba? Egy öntudatára ébredt számítógép? Egy hatalmas, élő ház? Egy irodaház megtébolyodott felvonója?

Mindez leírva elég röhejesnek tűnik. Talán az is. És mégis, mennyire tud működni a filmvásznon és a képernyőn ez a sok sületlenség. Komolyan drukkolunk egy használati tárgy ellen vívott élet-halál harc közben a főhősnek. Átéljük, hogy egy autó szerelmes lesz a tulajdonosába, és a rivális lány éltére tör. Jól szórakozunk ezeken a történeteken, miközben tudjuk, mekkora képtelenség is az egész.

Az alábbi listán olyan filmek szerepelnek, amelyek középpontjában életre kelt, rosszindulatú tárgyak állnak.

#10

85 A maszk  (1994)

(56) (17)

fantasy | krimi | vígjáték

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) nem a legszerencsésebb figura, sőt. Az ügyetlen és esendő banki alkalmazott szürke és eseménytelen életet él, amit kutyájával, Milow-val oszt meg. Egy... több»

Kihozza belőled az állatot.
#9

horror

A démoni szellem által megszállt ágy élve fogyasztja el használóit.

Éhes ágy.
#8

74 Christine  (1983)

(10) (20)

horror | thriller

Minden valamire való autós tudja: a járgánynak lelke van. Persze nem mindegy, hogy az a lélek milyen. Mert legtöbben nyilván kedvesnek, segítőkésznek, ragaszkodónak szeretnék... több»

Féltékeny autó.
#7

79 Gyerekjáték  (1988)

(13) (9)

horror | thriller

Egy kisfiúnak, Andy-nek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a... több»

Zakkant játékbaba.
#6

89 2001: Űrodüsszeia  (1968)

(32) (29)

kaland | sci-fi

HBO Max

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben... több»

Túl okos számítógép.
#5

64 A mángorló  (1995)

(5) (1)

horror | misztikus

John Hutton egy mosodai balesethez száll ki. Az egyik alkalmazott a nagy mángorló áldozata lett. A tulajdonos azonban nem akarja a rossz gépet lecserélni, pedig már őt is... több»

Lázadó iparcikk.
#4

62 Annabelle  (2014)

(46) (11)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Az Annabelle a Démonok között (2013) folytatása, mely azt meséli el, ami a korábbi filmből kimaradt. John Form egy csodálatos, régi babával lepi meg terhes feleségét, Miát.... több»

Megint egy baba...
#3

79 Videodrome  (1983)

(10) (6)

horror | sci-fi | thriller

A Videodrome főhőse Max Renn, a 83-as csatorna elnöke, aki próbál a többi tévétársaság között versenyben maradni, ezért csatornájának programja elsősorban az alantas... több»

Szürreális adáshiba.
#2

73 A rózsa vére  (2002)

(6) (6)

horror | misztikus | thriller

Kísértet tanyázik a Rose Red kastélyban. Joyce Reardon professzor élete nagy álma, hogy felélessze a kastélyban lappangó természetfeletti erőket. A feladat azonban korántsem... több»

Az élő ház.
#1

53 A lift  (1983)

(3) (10)

horror | sci-fi

Egy liftben rémisztő dolgok történnek. Néhány ember majdnem megfullad, a biztonsági őrt pedig lefejezik. Egy újságíró a barátjával nyomozni kezd a rejtélyes ügyek kapcsán.... több»

A gonosz chip.