Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
39
Képek
2
Videók
Videodrome
 
HETEDIK   2017. 03. 01.

Az ötlet jó, a kivitelezés gyenge. A média népbutító szerepe tagadhatatlan, James Woods pedig jól játszik, de ez a sok vízió meg fölös ocsmányság kicsit sok. A zárójelenet viszont feledhetetlen és sokatmondó....

 
Márton   2019. 01. 18.
A groteszk csoda

David Cronenberg kanadai forgatókönyvíró és rendezőt nagyra tartok, hisz elképesztő alkotásokat teremtett anno annak idején (nem kicsit sajnálom, hogy az úriember az elmúlt évek munkásságaival nem tudta megközelíteni azon filmjeinek a nívóját, amit karrierje elején a maximumra járatott)! Sokan akik ismerik a filmjeit, talán az 1986-os A légy című filmjét említenék a karrierje csúcsának! Nos nem kérdőjelezném meg ezen nézők szavát, hisz egy hihetetlenül jó filmnek tartom jómagam is a Jeff Goldblum főszereplésével készült Légy című filmet, viszont az is tény, hogy Cronenbergnek az a filmje egy 1958-as feldolgozás volt, tehát nem saját ötlet alapján készítette, csak csupán a sajátos nézőpontjai... több»


 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Nem semmi film. A maga korában pedig pláne nem lehetett rossz. A tv mint személyiségformáló és befolyásoló tényező nem ismeretlen dolog, amit még jobban felerősít drogként kezelése. Sajnos ma sem vesztett aktualitásából.

 
kórica   2016. 01. 28.

A történet nagyon meg van keverve, néha már szinte teljesen követhetetlen. Valószínüleg ez a sok fantázia, képzelődés és vízió miatt van. Sok kérdésemre nem kaptam választ.

 
Stiff   2015. 09. 07.

Cronenbergnek vannak ennél jobb rendezései is, de ez sem egy elhanyagolható munka. Remek példája az emberi elme deformitásának ábrázolására.

A film összbevétele 2 120 439 dollár volt (imdb.com).

 

David Cronenberg egy interjú során elárulta, hogy annál a jelenetnél ahol James Woods fejére helyeznek egy elektromos sisakot, dublőrrel tudták csak felvenni, mert James Woods félt hogy áramütés érheti a jelenet során, így ennek eljátszását nem is vállalta!

(Márton)
 

Benne van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű filmes listán.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.