Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Videodrome (1983)

Videodrome
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
39
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 12. 17.

legújabb vélemény

0

Egyediség szempontjából mindenképp egy "csemege", James Woods karizmája pedig nagyon jót tesz a filmnek. Még az ötlet is tetszett a kis kalóz tévécsatornával, és ahogy Max hajszolja a sötétebbnél sötétebb tartalmakat. Az effektek a korhoz képest igén... több»

 
7ETEDIK   2017. 03. 01.

0

Az ötlet jó, a kivitelezés gyenge. A média népbutító szerepe tagadhatatlan, James Woods pedig jól játszik, de ez a sok vízió meg fölös ocsmányság kicsit sok. A zárójelenet viszont feledhetetlen és sokatmondó....


 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 05.

0

Elég nehezen értelmezhető,és kissé nyers film.James Woods zseniálisan hozza a karaktert,és a film technikai megoldásai is megelőzik a korukat.De egyszer mindenképpen érdemes megnézni,hiszen hiába felkavaró,és véres,sőt néha káoszos,azért nem rossz mozi a műfaján belül.

 
Márton   2019. 01. 18.

0
A groteszk csoda

David Cronenberg kanadai forgatókönyvíró és rendezőt nagyra tartok, hisz elképesztő alkotásokat teremtett anno annak idején (nem kicsit sajnálom, hogy az úriember az elmúlt évek munkásságaival nem tudta megközelíteni azon filmjeinek a nívóját, amit k... teljes kritika»

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

0

Nem semmi film. A maga korában pedig pláne nem lehetett rossz. A tv mint személyiségformáló és befolyásoló tényező nem ismeretlen dolog, amit még jobban felerősít drogként kezelése. Sajnos ma sem vesztett aktualitásából.

 
kórica   2016. 01. 28.

0

A történet nagyon meg van keverve, néha már szinte teljesen követhetetlen. Valószínüleg ez a sok fantázia, képzelődés és vízió miatt van. Sok kérdésemre nem kaptam választ.

 
Nik   2019. 07. 08.

0

Nekem nagyon ott van ez a film a kedvenceim között. Olyan beteges és őrült, hogy az már jó! James Woods pedig igazán jól eltalálta a figura lényegét.

Galéria (39)

Videók (2)

A film összbevétele 2 120 439 dollár volt (imdb.com).

 

David Cronenberg egy interjú során elárulta, hogy annál a jelenetnél ahol James Woods fejére helyeznek egy elektromos sisakot, dublőrrel tudták csak felvenni, mert James Woods félt hogy áramütés érheti a jelenet során, így ennek eljátszását nem is vállalta!

(Márton)
 

Benne van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű filmes listán.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Debbie Harry szőkére festette a haját a film kedvéért.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Videodrome-ról Andy Warhol azt nyilatkozta, hogy a film az 1980-as évek Mechanikus narancsa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmhez három befejezést is készítettek, s végül a James Woods ötlete alapján felvett jelenetet használták a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brian O'Blivion figuráját Marshall McLuhanről mintázták, aki David Cronenberg tanára volt a rendező egyetemi évei alatt.

(ArpiHajdu és Réci)